Ekonomija

Raičević: Bar će biti pokretač turističkog razvoja Crne Gore

Bar

Opština Bar spremno je dočekala turiste. Smještajni kapaciteti su popunjeni, a predsjednik opštine Dušan Raičević kaže da očekuje uspješnu turističku sezonu. Raičević najavljuje i nove investicije pa očekuje da će upravo ta opština biti pokretač turističkog razvoja Crne Gore.

Za manje od godinu dana od kako je na čelu opštine Bar, Dušan Raičević zadovoljan je urađenim. Riješeni su, kaže, brojni lokalni problemi pa je ta opština spremno dočekala brojne turiste.

“Opština Bar sigurna ima šta da ponudi u dijelu turističke ponude sa značajnim turističkim kapacitetima koji su već izgradjeni i sa kapacitetima koji se planiraju već u toku ove godine i u narednim godinama i siguran sam da opština Bar ima i prirodne potencijle da bude pokretač turističkog razvoja Crne Gore”, rekao je Raičević.

Pripreme za ovogodišnju turističku sezonu počele su još u septembru prošle godine.

Detaljno su, kaže Raičević, sagledali prednosti ali i nedostatke turističke privrede.

“Ono što jeste zabrinjavajuće to je da Bar gubi značajna sredstva po osnovu nenaplaćene boravišne takse, da je iz godine u godinu manji broj izdaztih rješenja izdavaocima priivatnog smještaja. Sigurno da sa nivoa lokalne uprave i države moramo jače i odlučnije da se borimo protiv sive ekonomije”, kaze Raičević.

Budžet opštine, kaže Raičević, realizuje se kako je i planirano.

“Kao i gotovo sve crnogorske opštine postoje dugovanja ali sve se plaća kako je i planirano. Zasigurno mogu da tvrdim da je opština Bar finansijski stabilna da redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima i prema dobavljačima, da redovnpo izmiruje obaveze po osnovu reprograma prema Ministarstvu finansija. Ono što je činjenica jeste da jedini dužnik prema koome opština Bar ima obavzu to je država upravo za projekte koji se realizuju ili su se realizovali u prethodnom periodu”, dodaje on.

Novina od ove godine je što je opština Bar, prva u Crnoj Gori, pokrenula web aplikaciju koja će omogućiti bolju naplatu poreza na nepokretnost.

“Kroz web aplikaciju mogu da ostvare uvid u svoje poresko dugovanje prema opštini Bar. Siguran sam da su poreski obveznici sa teritorije opštine Bar jako odgovorni I da će svoje obaveze po osnovu poreza redovno izmirivati ko što su to radili i do sada”, istakao je Raičević.

Na kraju poručuje da su budžetom za ovu godinu opredijeljena značajna sredstva za realizaciju saobraćajne infrastrukture ali i za podršku sportu u tom gradu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

Kad se odvoji Boka,Bar ce sigurno biti pokretac razvoja turizma,ali rozajskog

Akumulator
Gost
Akumulator

Rozajci rozajci rozajci,rozajci su krivi za sve sve 😉

Akumulator
Gost
Akumulator

Ja da se pitam sravnio bi luku bar sa zemljom i izgradio waterfront,tivat i kumbor bi bile male bebe!.

Akumulator
Gost
Akumulator

Nema Bara do cara!

Младен
Gost
Младен

За сву ситуацију у Бару и читавој Црној Гори је крива потпуно погрешна политика дпс на челу са г. Ђукановићем. Он и његова партија су довели и град и државу у овакво економски неодрживо стање. Оволики дугови е? Али њих баш брига за народ наравно. Народ ће то схватити и преокренути ствари следеће године на изборима ако Бог да.

KRSTO
Gost
KRSTO

najsiromasniji turisti dolaze u Bar, a nije ni cudo kada samo pogledate Susanj na sto lici,ciganska mahala,moj Raicevicu ne glupiraj se sa izjavama ,budi dosledan ,mlad si ,i vece su igrace pustili niz vodu od tebe.
Prvo rijesi kanalizaciju,vodu,puteve,smece pa onda pricaj da ce teci med i mlijeko.

ginger
Gost
ginger

tu si u pravu..

Brko
Gost
Brko

Sredite vi te puteve pa onda razmišljajte o hotelima. Dobara je to turistička ponuda dan u kolonama…

Zubo
Gost
Zubo

Ko je ovaj Raicevic?

Bnjj
Gost
Bnjj

Dps razmaženo derište ima firmu za prodaju parketa obogatio se preko veza njegovi sugrađani bježe iz Bara jer se ne može živjet sa 300e aon priča bajke dok drugi razvijaju luke i industriju kao Kopar i Trst pačak i Drač on priča o turizmu

Hogar
Gost
Hogar

Valja bi neka novija slika Bara, jer ovaj brod sto se vidi je Alba i mislim da ima 20 godina da je u staro željezo

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

magaradi nam ne fali

Gajo
Gost
Gajo

Haha, čuš bar i turizam. Lučki grad, nego i to je uništeno.

Bnjj
Gost
Bnjj

Populista klasični bez održivog razvoja nema života potrebno povećanje turističkog prometa, investicije u luku, fabrike znači diversifikacija ekonomije koja vodi povećanju plata i standarda u Baru se ne može živjet od 300e što većina Barana prima to je jedina prava priča sve drugo je populizam

Bnjj
Gost
Bnjj

Baru trebaju investicije u luku, fabrike a turizam da bude sporedna grana sa turizmom od 2 mjeseca se ne može živjet otvorite fabrike

Tony
Gost
Tony

Sto ti ne otvoris fabriku? izmisli nesto pametno i pokreni proizvodnju 🙂

Stanka St. Bar
Gost
Stanka St. Bar

Osvježenje na čelu Bara a sad se ispostavlja i vrijedan i angažovan. Očekujem još dobrih intervencija u naseljima duž obale, da se malo sredi za nas koji živimo cijele godine u Baru.

Tony
Gost
Tony

trebaju nam ljudi sa strane da obogate grad i ekonomiju i da nam “sve pokradu”

BARANIN
Gost
BARANIN

Trebaju nam kapitalne investicije kojih nema.
O kakvim se intervencijama radi.
Baru ne treba auto put pisebno ljeti..
Šušanj,Sutomeoe,itd. Haos..Sramota..Pihhh..

BARANIN
Gost
BARANIN

Sram vas bilo…????

Send this to a friend