Ekonomija

Rudnik uglja Pljevjla za nabavku tri automobila daje 180 hiljada eura

Rudnik uglja Pljevlja

Rudnik uglja AD Pljevlja raspisao je postupak javne nabavke za kupovinu tri putnička automobila ukupne vrijednosti 180.000 eura. U tehničkoj specifikaciji, se navodi radi se o dva džipa i jednoj limuzini.

<<<Janjušević: Tražiću poništenje postupka javne nabavke luksuznih automobila<<<

U specifikaciji nisu navedene marke automobila koje su predmet javne nabavke, ali sudeći po karakteristikama i vrijednosti nabavke, može se zaključiti da se radi o automobilima sa visokim stepenom opreme.

Tako se u dijelu koji se tiče kupovine putničkog automobila – karoserije limuzina, navodi da moraju biti ispunjeni određeni uslovi, između ostalog da automobil ima ubrazanje od 0-100 km/h za maksimalno pet sekundi.

Osim toga, vozilo mora ispunjavati i karakteristike poput pogona na sva četiri točka, minimalnu snagu motora oda 250 kW, automatski mijenjač, mogućnost izbora više režima vožnje, kamera 360°, kao i paket poslovne opreme.

Kada su u pitanju karakteristike preostala dva vozila(džipa) koji su predmet nabavke, primjetne su stavke koje takođe ukazuju da je riječ o modelima koji posjeduju skupe pakete opreme.

Osim tri putnička automobila, Rudnik uglja naručio je i nabavku motornog vozila – drobilane u vrijednosti od 12.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Vrijeme je da ugroženi stignu za 5 sekundi do 100😁

Auuuu
Gost
Auuuu

Je li ovo moguće?!

Send this to a friend