Ekonomija

Rusi zainteresovani za Hipotekarnu banku

Žugić

Za Hipotekarnu banku zainteresovan je investitor iz Rusije, ali postoji i veza sa Izraelom, kazao je juče guverner Centralne banke CBCG Radoje Žugić, ističući da će se uskoro znati šta je odlučeno po ovom pitanju.

On je kazao da nije važno koliko neko plati banku, već da se sva tekuća aktiva zaštiti kroz izvore sredstava potencijalnog investitora.

“Postoji interesovanje, ali ono mora imati dva uslova reputacija investitora i adekvatan izvoz sredstava čistog novca i dovoljno cash flow-a da obezbijedimo ogromne depozite koje imamo sa dovoljno izvora sredstava potencijalnih investitora”, rekao je Žugić, na konferenciji za novinare organizovane povodom Nedjelje štednje.

CBCG, kako je dodao, obavlja dnevni monitoring dvije banke zbog pogoršanja parametara likvidnosti i solventnosti, te da će pokušati da ih oporavi. Iako te banke nijesu sistemski važne, tek će dobiti konkretne informacije da li postoji rizik da neka od njih ode u stečaj.

“Fond za zaštitu depozita ima dovoljno pokrića. Ukoliko dođe do najgoreg scenarija, a nadam se da neće, neće biti problema da isplati sve garantovane depozite”, naveo je Žugić.

Komentarišući kamatne stope, guverner je kazao da čelnici ko mercijalnih banaka traže da one ne budu transparentne.

“CBCG je odlučila da se transparentno prikaže svaka banka, u nivoima kamatnih stopa, kako bismo imali jasan odnos klijenata prema nivou kamatnih stopa”, saopštio je Žugić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Krusi
Gost
Krusi

Dobro došli!

BoB
Gost
BoB

Prevaranti iz cetralne banke ne znaju nista o nasim najvecim kamatnim stopama u evropi!

M M
Gost
M M

Zna li se koje su to dvije banke koje lose posluju?

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Može li jedan kratak članak o imovini crnogorskoj? Interesuje me šta još nije pod hipotekom ili prodato? Meni je odavno jasno da vladajuća bulumenta odavno diže sidro odavde.Nisu oni ludi da im starost ovdje prođe. Molim vas da to objavite,neće biti ni deset stavki.Hvala unaprijed.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Žugiću braća Rusi preko banaka su okupirali Hrvatsku(Arokor).To je scenario za CG.pošto im nije uspjelo sa Aluminiskim,dosta su para oprali preko CG,daleko od nas.

Ivica Todoric
Gost
Ivica Todoric

Prifalilo Zabarima i “nasem” parica, pa su sad i Rusi dobri. 😂😂😂
Stao Agrokor, stalo puno toga.

echo
Gost
echo

Za spajanje OTP i Societe još uvijek nije čuo?

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Odmah zovite CIA da vam izrezira jos jedan drzavni udar.

Ding dong
Gost
Ding dong

Sad je CIA ta koja je rezirala drzavni udar, do sad je bila u opticaju MI5 i ANB, sad CIA! E sto cine botovi

Send this to a friend