Ekonomija

Saradnja Crnogorskog Telekoma i ETF-a: Studentima omogućena praksa 

Crnogorski Telekom i Elektrotehnički fakultet potpisali su danas ugovor o saradnji, pa će studenti osnovnih i specijalističkih studija imati praksu u Telekomu.

Studenti će tako moći da se pripreme za rad na poslovima iz oblasti telekomunikacione i informatičke tehnologije, a direktorica tehnike Crnogorskog Telekoma Valentina Radulović kaže da će imati i priliku da sarađuju sa stručnjacima iz različitih oblasti.

“Moramo otvarati put novim generacijama i pomoći im da se na najbolji način pripreme za rad, jer upravo tako stvaramo kvalitetno poslovno okruženje koje može odgovoriti na izazove sjutrašnjice”, dodala je ona.

Prema riječima dekana ETF-a Zorana Veljovića, mnoga rješenja u izgradnji i razvoju telekomunikacionih mreža Crnogorskog Telekoma su rezultat ove saradnje.

“Tu treba istaći projektovanje i gradnju mobilne mreže Crnogorskog Telekoma, modernizaciju pristupne mreže, kao i podršku u izradi tehničke dokumentacije u prethodnom periodu. No posebno treba istaći činjenicu da su inženjeri koji čine okosnicu ljudskih resursa Crnogorskog Telekoma svoja znanja stekli upravo na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Novi planovi i programi na studijama podrazumjevaju obaveznu praktičnu nastavu, pa shodno dugogodišnjoj saradnji i iskustvima u realizaciji prakse u prethodnom periodu, danas je potpisan ugovor koji potvrđuje opredjeljenje Elektrotehničkog fakulteta da Crnogorski Telekom bude nastavna baza Fakulteta”, istakao je on.

Send this to a friend