Ekonomija

SD: Vlada da pokaže minimum odgovornosti i razgovara sa zaposlenima u MA

Montenegro Airlines

Socijaldemokrate pozivaju Vladu da pokaže minimum odgovornosti i sastane se sa predstavnicima zaposlenih u Montenegro airlines-u, koji mjesecima nemaju primanja, a o svojoj sudbini informišu se putem medija i društvenih mreža, saopšteno je danas iz te partije.

“Naime, poslanici SD-a sastali su se sa predstavnicima zaposlenih u MA, kada su im predočeni ogromni problemi. Istovremeno, Socijaldemokrate su zaposlenima predočile činjenicu da su u skupštinsku
proceduru predale Zakon o zaštiti strateških nacionalnih interesa u aviosaobraćaju. Na sastanku je istaknuto da niko od članova Vlade ovoliko vremena nije našao za shodno da razgovara sa zaposlenima nakon nepromišljenog i prebrzog gašenja nacionalnog brenda, te oni i dalje nemaju plate, socijalni plan niti bilo kakve informacije”, pojašnjavaju u saopštenju.

Nakon tog, kako kažu, olakog gašenja su vjerovatno izgubljeni i brojni slotovi, te ostala nebrojena otvorena pitanja poput vraćanja novca građanima za već kupljene karte. Dodatno, niko ne zna da li se i kako održavaju prizemljeni avioni.

“Zauzvrat, javnost se obmanjuje pričom o osnivanju nove aviokompanije, u koju država bez ikakvih procedura ulaže na desetine miliona eura, a za koju ne postoji ni finansijski plan, niti se zna kad će početi sa radom, koliko će aviona imati, koliko će ljudi zapošljavati i gdje će letjeti. Zbog svega navedenog Socijaldemokrate su krajem decembra u skupštinsku proceduru predale Zakon o zaštiti strateških nacionalnih interesa u aviosaobraćaju, kojim se stvaraju pretpostavke za sprječavanje dvije strateški loše odluke nove Vlade: davanje Aerodroma pod koncesiju i gašenje Montenegro airlines-a”, navode iz SD-a.

Posebno zabrinjava loša komunikacija i svjesno kreirana pogrešna slika o „grešnosti“ Montenegro airlines-a, ističu, perfidno i nepošteno etiketiranje više stotina zaposlenih od kojih je značajan broj licencirano
vazduhoplovno osoblje.

“U pitanju je kompanija koja je: od osnivanja prevezla više od 9,5 miliona putnika; saobraćala na ukupno 30-ak destinacija; ostvarivala promet na crnogorskim aerodromima na nivou od 25 odsto u konkurenciji od više od 50 avio-kompanija, te ostvarivala direktan i indirektan doprinos prihodima države od turizma preko 180 miliona eura”, zaključeno iz SD-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Tako je bravo! Nek se cuje glas zaposlenih. Vlada da reaguje, i da prizna gresku pred narodom Crne Gore! Olako izgovorene recenice gradjane Crne Gore kostaju milione evra! Montenegro Airlines jije kompanija nego posluje vise od 25 godina, da bi se samo na jednom presu od strane “eksperata” ugasila. Ljudski je grijesiti, priznajte gresku! Vratite celicnu pticu na nas Crnogorsko… Više »

Send this to a friend