Ekonomija

Sekulić: U maju moguć rebalans budžeta

Prijedlog ekonomskih mjera koji je prije nekoliko dana predstavio premijer Duško Marković, predstavlja paket za stabilizaciju i zaštitu zaposlenih i privrede u jeku epidemije, kaže za Televiziju Crne Gore, ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ističe da će se nakon toga ići sa setom mjera namijenjenih za razvoj kao i da će se kroz već započeti dijalog sa socijalnim partnerima, poslanicima i ekonomskim stručnjacima doći do najboljeg rješenja, kao i da će najvjerovatnije u maju doći do rebalansa budžeta.

“U ovom trenutku mi moramo izuzetno da vodimo računa o održivosti javnih finansija. Dakle, prva stvar o kojoj iyuyetno moramo da vodimo računa je da mi nećemo imati prihode u budžet na način na koji smo to imali prethodnih mjeseci i prethodne godine. Dakle, mi moramo da računamo na manje prihode u budžetu, tu već se akumulira određeni minus”, rekla je Sekulić.

Ističe da su to direktna davanja iz budžeta.

“Da se prostremo koliko smo široki, to jeste da zajedno sa poslodavcima podijelimo ono što je obaveze i odgovornost svakog od nas, a to je da zaštitimo ljude koji rade kod nas, a da u narednih mjesec dana izađemo sa još jednim paketom mjera, koji bi podrazumijevao nešto potpuno drugačije u odnosu na ovo, a to je pokretanje i razvoj i dalje investicije u privredu Crne Gore”, dodala je Sekulić.

Navodi da prvi 100 miliona eura vrijedan Vladin paket ekonomskih mjera, donijet 19. marta, čine brze mjere pomoći privredi.

“Cilj je drugog paketa, koji je predložen, da privredu zaštitimo sada da bismo od maja ili juna krenuli u mjere pokretanja i razvoja”, kazala je Sekulić.

Sekulić ističe da ekonomija cijelog svijeta osjeća posljedice pandemije.

“Pad privredne aktivnosti je svuda. Privrednici nam kažu: nama je najvažnije da krenemo da radimo. Ovo su mjere čuvanja radnih mjesta i zaposlenih dok privreda ne krene da radi”, zaključila je Sekulić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bitola
Gost
Bitola

Inženjerka koja se ministar ekonomije to ti je kao pop i avijatika. Svi mogu pričati o svemu ali da li gradjani imaju korist od toga.

Hrapo
Gost
Hrapo

Prodajte auta
Prodajte stanove
Smanjite plate
IMACEMO SVI A NE SAMO VI
Valjda ste za 30 god obezbijedili sebe i uzu I dalju familiju

brkoo
Gost
brkoo

Ograničite sve plate i dodatke koji se isplaćuju iz budžeta na maksimalno 1000€, otpustite uhljebe i neće biti potrebe za rebalansom i dodatnim zaduživanjima

Bnjj
Gost
Bnjj

Plaćamo 30god uništavanja, nemamo ništa osim turizma. I prije virusa je kriza bila kod nas, kod nas traje kriza 30god.imsmo bijedne plate i penzije dok funkcioneri gomilaju bogastvo

Limun
Gost
Limun

Smanjite svima plate u drzavnom sektoru za 30 posto i onda ne mora rebalans. Ocemo ljeba i vise da date finansijsku pomoc gospodare posto ne mozemo da radimo nit iz kuca evo

Banja
Gost
Banja

Gospođa kao da je pala sa Marsa…te će finsnsirati ovo, te treba ono…ko da im je neko branio 30.god.

Crni
Gost
Crni

Ministarka prica kao da zivimo u Monte Karlu…

Zagorka
Gost
Zagorka

Ministarka je bila jasna i nama laicima razumljiva a ova voditeljka je najbolja na javnom servisu.

Budva
Gost
Budva

Frizeri, butikaši, taksisti, piljari, trgovci sa buvljaka i zelenih pijaca i svi ostali … mi smo žrtvena jagnjad . Nemate vi sluha za nas. Kada god je trebalo bili smo na prvoj liniji. Hvala vam što ste nas zaboravoli. Naša djeca su gladna. Bile su nam potrebne hitne finansiske pomoći. Naše oči su bile uprte u vas. Ovo je moja… Više »

Zora
Gost
Zora

Evo ti moga primera bavim se ugostiteljstvom ima nas šest odraslih članova niko ne radi kako prezivljet a oko trides godina se bavim ovim poslom.

Krk
Gost
Krk

Nema tu mnogo filozofije…Otpustit sve stranacke ljude po raznim ministarstvima,sve savjetnike…A ne dirat plate ljekarima i medicinskim sestrama…Oni su nas spasili i vjecno im hvala.

Roro
Gost
Roro

Kad će smanjenje plata zaposlenima na državnim jaslama?To su vjerni glasači Dpesa….Pa slijede penzioneri koji imaju više od 350eura.Mnogo im je?

Ekonomy
Gost
Ekonomy

Znas li ti koliko su uopste plate sluzbenicima? Pricam o sluzbenicima, ne o funkcionerima. Ako im se smanje mogu da se objese. Svaki zanatlija zaradi vise

Roro
Gost
Roro

Ko god glasa dps,i živi sa platom od 400eura,koja je do pola zadužena,treba da se objesi….sinak

Lokal
Gost
Lokal

Mozda zene hrle u drzavnu upravu zbog porodiljskog? Kod privatnika to ne moze… Je li ti palo na tu pamet ova ideja…

Bodi
Gost
Bodi

Pričekaćeš dok ovi tvoji i Amfijevi dođu na vlast, za 30 godina.

Kako da ne
Gost
Kako da ne

Bas si pametan.ko je kriv tebi il tvojim roditeljima sto su vam primanja mala.konkretno tatu nijesam gledala u kucu nikad jer je radio i po tri smjene redom i ti bi sad penziju da mu smanjis.radi Roro radi.

Send this to a friend