Ekonomija

Simović: U Baru se radi dobro – timski, posvećeno i projektno

Simović u Baru

U Baru se radi dobro – timski, posvećeno i projektno. O tome svjedoče brojni realizovani projekti, kazao je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem, u okviru radne posjete Baru.

„Čvrsto i odlučno opredjeljenje Vlade je razvoj kao najbolji odgovor na krizu i zato smo održali sve razvojne projekte, a Trećim paketom Vladinih mjera, planirani su brojni novi. Poseban značaj u ovom Vladinom paketu vrijednom 1,2 milijarde eura prepoznat je u Luci Bar, koja predstavlja našu važnu komparativnu prednost i zato je njen dalji razvoj neophodan i predstavlja značajnu pretpostavku za realizaciju brojnih razvojnih projekata. Razvoj će donijeti potrebna kvalitetna i bolje plaćena nova radna mjesta“, kazao je Simović ističući da će planirani novi razvojni projekti pružiti nove brojne šanse za preduzetničke iskorake u brojnim djelatnostima.

On je siguran sam da će ih vrijedni i odlučni preduzetnici iz Bara i cijele Crne Gore prepoznati i iskoristiti za svoj i razvoj cijele države.

Simović u Baru

Simović je sa Raičevićem obišao radove na Kući maslina i izrazio zadovoljstvo realizacijom ovoga značajnog objekta.

„Prije nepunih 10 mjeseci započeli smo izgradnju Kuće maslina u Baru, objekta koji ima višestruki značaj, proizvodni, edukativni i turistički. Ovaj savremeno koncipirani objekat ima cilj da spoji bogatu tradiciju i istoriju maslinarstva na ovim prostorima, o kojoj svjedoče stabla stara preko 2000 godina, sa izazovima vremena u kojem živimo i da bude podrška maslinarima za buduće izazove. Zbog toga je Kuća maslina i svojevrsno priznanje generacijama maslinara za njihov trud i rad kojim su održali maslinarstvo kroz vjekove, ali i odgovornost sadašnjoj i budućim generacijama da njeguju i unapređuju tradiciju maslinarstva“, kazao je Simović.

Simović u Baru

Raičevićje  kazao da je Kuća maslina objekat koji će služiti svim maslinarima u Baru, ali će biti i centar maslinarstva cijele Crne Gore.

„Projekat koji je najavljivan dugi niz godina, već danas možemo da se uvjerimo da dobija prepoznatljive obrise. Koristim priliku da se zahvalim Vladi Crne Gore i resornom ministarstvu na podršci koju su pružili Opštini Bar, maslinarima, kao i svim Starobaranima, za objekat koji će biti centar maslinarstva i edukacije, centar gdje će se maslinari okupljati, družiti, razmjenjivati iskustva, i mjesto na kome će Starobarani i Barani dočekivati goste iz drugih djelova Evrope i svijeta. Uz zahvalnost potpredsjedniku Vlade za kontinuiranu podršci poljoprivredi, posebno maslinarstvu u Baru, kruna te sjajne saradnje je projekat Kuće maslina koja će na ponos svih nas biti izgrađena već sredinom novembra”, kazao je Raičević.

U okviru posjete Baru potpredsjednik Simović se sastao sa predstavnicima „Društva maslinara Bar“ u Mrkojevićima i Udruženja maslinara „Antivari“ u Starom Baru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garfild
Gost
Garfild

A sve secradi ored izbore a nidje projekta veceg od garaze

Bnjj
Gost
Bnjj

Cg mora da izađe iz politike niskih dohodaka inače ćemo nestati. Baru trebaju investicije koje otvaraju radna mjesta, trebaju privatne investicije. Šta bi sa Maljevikom, hotelima sa 5 zvezdica, zašto se ne pravi risort na Skadarskom jezeru, Baru trebaju diskoteke, kulturni život, privredna zona

Send this to a friend