Ekonomija

Sindikat dužan 1,2 miliona eura

Savez sindikata Crne Gore SSCG duguje 1.243.816 eura, a najveći dio, preko 655.000, odnosi se na dugovanja zaposlenima, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja te organizacije za 2017. godinu.

U finansijskom izvještaju, u koji je Dan imao uvid, navodi se da se zaposlenima duguju 655.442 eura, te da dio predstavljaju porezi i doprinosi, za šta je urađen reprogram.

Funkcionerima i sindikalnim organizacijama SSCG duguje se 112.655 eura.

SSCG privrednim društvima duguje 297.130 eura i to Sindikatu vojske 2.000, Sindikatu energetike 5.400, Sindikalnom centru MUO 7.000, a Centru za informisanje i edukaciju 72.730 eura.

Takođe, preduzeću za odmor i rekreaciju „Rekra”, čije su finansije pripisali sebi, SSCG duguje 120.000, pa je nejasno za šta je taj dug izdvojen.

Dug Fondu za solidarnu stambenu izgradnju, kojim upravlja dugogodišnji lider SSCG Danilo Popović, podijeljen je na dva dijela i to na 65.000 i 25.000 eura. Obaveze prema dobavljačima u Crnoj Gori su 58.639 eura. Najveća dugovanja su prema Elektroprivredi za struju, Telekomu, M:telu, Vodovodu, Rekri i firmi Auto Čačak kojoj se još otplaćuje vozilo koje je ranije zapaljeno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
radnik
Gost
radnik

E dragi sindikalci zašto trošite radničke pare jer ništa nijeste uradili da ih zaštitite. Koliko vam vjeruju preko sto hiljada nije u sindikatu i to iz trgovine i ugostiteljstva. U Podgorici ima preko sto hotela a u sindikatu je samo Siti hotel. Tako i u trgovini a svi nose debele apana6e . Koga vi štitite sebe svoje đ6epove i hostese… Više »

Todor
Gost
Todor

Paraziti koji nicemu ne sluze

tufnica
Gost
tufnica

Ma još gore, ” paraziti imaju bar neku ulogu u organizmu ” a oni su ” glodari ” sindikalizam je suptilna, i odgovorna priča, a oni samo gledaju đe će da se uguraju u što više upravnih odbora i komisija, kako bi namakli još novaca, a za rdanike baš ih briga.Tu je i po koji stan od Podgorice do Budve… Više »

radnik
Gost
radnik

Eno ih sad jedu proslavljaju izbor doktoruce Krivokspič za presjednicu Skupštine. U.jesto da su dali te pare za neko bolesno ili gladno dijete. To ona zna dodatno kao ljekar koji jo polozio Hipikratovu zakletvu. Sindikalci znate li đe če te završiti i da li vi je išta SVETO?

Send this to a friend