Ekonomija

Stigla na naplatu prva rata kredita za auto-put

Most Moračica, Foto: Stevo Vasiljević

Prva rata kredita za auto-put Bar –Boljare kod Eksim banke od oko 30 miliona eura dospijeva na naplatu danas, šest godina nakon početka gradnje prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, koja još nije završena. Osim rate za auto-put, Kinezima danas treba da bude plaćeno i 4,8 miliona dolara za kupovinu brodova Crnogorske i Barske plovidbe, piše Pobjeda.

Iz Ministarstva finansija Pobjedi juče nije precizno saopšteno koliko iznosi prva rata nakon ugovorenog hedžing aranžmana, kojim je kamata na kredit za auto-put početkom jula smanjena sa dva odsto dolarskog na 0,88 odsto eura. Oni su kazali da će detaljne informacije objaviti danas.

Ministar finansija Milojko Spajić kazao je 8. jula da će, zahvaljujući hedžingu, prva rata kredita biti umanjena četiri miliona eura, ne navodeći tačan iznos koji treba da bude uplaćen Kinezima.

Druga rata za auto-put dospijeva u januaru naredne godine.

Država se hedžingom oslobodila valutnog rizika i godišnje na kamate uštedjela osam miliona eura. Aranžman je dogovoren sa dvije američke i jednom francuskom bankom, čija imena još nijesu saopštena javnosti.

Prije nego što je hedžing dogovoren, u parlamentu nije prošao Spajićev amandman na ovogodišnji Zakon o budžetu kojim bi se omogućilo zaduženje države od 900 miliona eura za refinansiranje kineskog kredita. Refinansiranjem je bilo predviđeno uzimanje kredita u eurima kod evropske banke, manja kamata, šest godina grejs perioda, te oslobađanje od valutnog rizika i hipoteke nad imovinom države.

Prethodno je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prilikom posjete Briselu u martu tražio pomoć EU u vraćanju kineskog kredita, koji, kako je ocijenio, omogućava kineski uticaj.

Ugovor o kreditu sa Eksim bankom potpisao je u oktobru 2014. godine tadašnji ministar finansija Radoje Žugić. Njime se država kod Kineza zadužila 944 miliona dolara, sa rokom otplate 20 godina, grejs periodom od šest godina i dva odsto kamate.

Tada je ugovoreno da je iznos rate za glavnicu koju godišnje treba vraćati 67 miliona dolara, a da iznos kamate zavisi od kursnih razlika i toga da li će se Vlada osigurati od valutnog rizika. Tokom mandata prethodne Vlade saopštavano je da su projektovani prihodi od auto-puta 31,3 miliona eura godišnje.

Gradnja prioritetne dionice auto-puta počela je u maju 2015. godine. Od tada je četvorogodišnji rok izgradnje probijan nekoliko puta, a posljednja očekivanja nadležnih su da će ona biti završena do kraja novembra ove godine.

“Novi rok za završetak radova na gradnji prve dionice auto-puta dostižan je, ali uz daleko ozbiljniji pristup poslu od strane izvođača”, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, tokom jednog od posljednjih obilazaka radova.

Plaćanje brodova

Na naplatu danas dolaze i dvije rate za brodove Crnogorske i Barske plovidbe, koje Eksim banci ukupno treba da plate 4,8 miliona dolara. Rata Crnogorske plovidbe iznosi 2,8 miliona dolara, a Barske plovidbe oko dva miliona dolara.

Izvjesno je da brodarske kompanije nemaju novca da izmire obaveze Kinezima, pa će država i ovoga puta platiti većinu duga. Time će se izbjeći aktiviranje garancije što bi omogućilo Eksim banci da odjednom naplati cjelokupni dug.

“Iz Ministarstva finansija smo dobili informaciju da će rate kredita koje brodarske kompanije Crnogorska plovidba i Barska plovidba duguju Eksim banci biti uplaćene iz budžeta. Dogovoreno je da Crna Gora plati samo dospjele rate, a ne cjelokupan iznos bankarske garancijie”,  rečeno je juče Pobjedi u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Izvršni direktor Barske plovidbe Zoran Tajić kazao je da su prije 20 dana obavijestili Vladu da njihova rata danas dolazi na naplatu.

“Rekli smo im da nemamo novca da je platimo, ali nam ništa nijesu odgovorili. Čekamo da nam se jave. Ne smijemo ostati na nuli, oni znaju stanje naših finansija”, naveo je Tajić.

Prve ovogodišnje rate plaćene su u januaru, nakon pregovora Spajića sa Kinezima kada je dogovoreno da se umjesto cjelokupnog duga isplati samo ono što je stiglo na naplatu.

11

avatar
1000
8
3
0
 
10
VeraDaniloBokeljAmnezijaHsoko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vera
Gost
Vera

Zna se ko je kriv budite realni

Danilo
Gost
Danilo

Nemaju sredstava pa ce i ovog puta drzava da plati. Koja drzava, mi smo drzava, mi punimo budzet koji oni prosipaju. Evo danas Carina i Poreska blikiraju firme radi naplate da bi se imalo za rate. Sramota i haos u drzavi. Svi to znamo a u skupstini svi dizu ruke. Medojevic najveci izdajnik, laje a glasa za. Pih,

Amnezija
Gost
Amnezija

Sta je to nekoliko miliona pored ovako uspesne sezone. Mozda ce na kraju moci da plate citav dug jer mirise na rekordnu godinu. Na kraju to su experi pa jos apostoli

Hsoko
Gost
Hsoko

Nek ratu Sebija plati, oni će ionako imati najviše koristi od nje!!! Ili??

aca palikuća
Gost
aca palikuća

Imate bonove od paradajz turista

Bokelj
Gost
Bokelj

DPS nas je pretvorio u Kinesku koloniju. Nikad necemo vratiti ove dugove

_penzioner_
Gost
_penzioner_

Nikad se ne bi put u cg napravio od vremena Tita da nije toga

Budvanin
Gost
Budvanin

Šta nam DPS napravi… Ukopa nas

_penzioner_
Gost
_penzioner_

Autoput vidis li

Bokelj
Gost
Bokelj

Autoput od nidje do nidje za milijardu eura koje nemamo da vratimo a ?

Cojke...
Gost
Cojke...

Znači Luka Bar ima novca za ratu, ali bi ih to približilo nuli pa neće da plate.. Haha, pa dajte bar pola stipse a onda se potrudite da sledećih par mjeseci zaradite i vratite državi drugu polovinu.

Send this to a friend