Ekonomija

Stopirano primanje zahtjeva građana za učešće u programu Energetski efikasan dom

Ministarstvo ekonomije danas je saopštilo da neće primati nove zahtjeve građana za učešće u programu Energetski efikasan dom, imajući u vidu činjenicu da su sredstva planirana za subvenciju kamatnih stopa u okviru tog programa iskorišćena.

“Imajući u vidu veliko interesovanje građana, Ministarstvo ekonomije će u toku naredne sedmice razmotriti mogućnosti za obezbjeđenje dodatnih sredstava za subvenciju kamata u okviru Programa”, naveli su u tom resoru.

Ministarstvo ekonomije je pokrenulo program Energetski efikasan dom sa ciljem smanjenja troškova grijanja i povećanja komfora u domaćinstvima, ostvarivanja značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva, kao i razvoja tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori.

“Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima i to: kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket), ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije”, podsjećaju u Ministarstvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ksenija
Gost
ksenija

Pregrdnog li saopštenja, ne shvatam za šta se konkretno narod razgrabio

Send this to a friend