Ekonomija

Suhih bi da se plate ograniče na 800 eura

Đorđe Suhih

Funkcionerima u Glavnom gradu, dok traje situacija izazvana epidemijom, trebalo bi ograničiti plate na 800 eura, a sve preko što primaju preusmjeriti u fond za pomoć ublažanjava posledica krize, predlaže Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada.

Suhih u izjavi za Dan navodi da će o ovome narednih dana razgovarati sa koalicionim partnerima na lokalnom nivou kako bi dogovorili način na koji gradski fumcioneri mogu pomoći.

On navodi da nije za to da se samo funkcionerima A i B grupe smanje plate, kako je to uradila Vlada na državnom nivou umanjujući zarade funkcionerima sa najvećim primanjima za 50 odsto.

U budžetu Glavnog grada za ovu godinu opredijeljeno je 10.966.900 eura za bruto zarade, a plate nosiocima izvršne vlasti su preko 1.000 eura.

“Sada da se gradonačenik i njegovi zamjenici odreknu pola plate, a sekretari ne, tada bi gradonačelnik i zamjenici imali manju platu od sekretara koji prima 1.100 eura. To se meni čini malo nelogičnim, uz svo uvažavanje da svi treba da pomognu. Mi smo pola plate prošlog mjeseca dali. Možda bi trebalo staviti da maksimalna plata bude 800 eura a da sve što se preko toga prima daju u fond. To se meni čini logičnijim rješenjem nego ovim što je donijet na državnom nivou da se samo funkcionerima iz A i B grupe smanje plate za pola, a ostalima ništa”, kazao je Suhih.

Time, dodaje, ne bi ugrozili ljude koji imaju male plate, a opet bi na neki način uključili i veliki broj ljudi.

“Saglasan sam da ljudi sa najvećim primanjima, uvažavajući trenutak u koji se nalazimo, pomognu u prevazilaženju ove situacije. Za sada nijesam razgovarao sa koalicionim partnerom ali ću to uraditi narednih dana jer imamo konsultacije oko načina održavanja sjednice Skupštine Glavnog grada”, navodi Suhih.

On je prije nekoliko dana saopštio da razmišljaju i o rebalansu budžeta jer se gradska kasa zbog trenutne situacije ne punin planiranom dinamikom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Surova realnost
Gost
Surova realnost

A jeste, a predlagači sigurno od plate zive pa im nije bitno… Koji dobročinitelj…

Dzile
Gost
Dzile

On i ne zivi od plate pa mu je lako pricati o smanjenju..mi koji zivimo od plate,koja nam je pola u kredit,za razliku od mnogih iz B grupe,mi nismo bili korisnici kredita koji su se vracali u iznosu od 20 posto niti smo dobijali dzabe stanove..ali vidjecemo sta ce reci Ustavni sud.

Nkšićanin
Gost
Nkšićanin

Đoko pušti to, svima jednako!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Dobra ideja koju treba podrzati i prosiriti na sve opstine u Crnoj Gori.

Republika
Gost
Republika

A ne podrzavas sto je Abazovic trazio da budu 300 eura

PROSJECNO RADIM
Gost
PROSJECNO RADIM

A gladan li si Suhihu’ majko draga….
A kad ste podizali plate kategoriji A i B insistirali ste da treba Vas sa velikim glavama izdvojiti…
Sad ti mnogo da dajes pola plate tri mjeseca nego pravis neke kao fore…😀😀

Sanflower
Gost
Sanflower

Smanjiti svima koji su na budžetu,posebno ovima neradnicima koji nezasluženo primaju sa svake strane .Ako doktori,profesori i ostali imaju manje od toga ,a tek ostali sa prosjecnom platom ili ispod prosjeka, ispada da cijela CG radi da bi oni imali vise sebi da dijela Kad je kriza onda neka je svima a ne uvijek preko ledja obicnih smrtnika ,koji ustvari… Više »

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Čuj na 800,ja bih vama ograničio na minimalac nesposobnjakovići

Bnjj
Gost
Bnjj

I to im je mnogo kako loše rade

21.maj
Gost
21.maj

Tako treba…. Dobar predlog… Obavezan.

Sistem
Gost
Sistem

Da plate funkcionerima budu 150€, opet bi se lomili sa budu na tim mjestima.
A vidite zašto..

Marko
Gost
Marko

Ne samo u glavnom gradu nego u cjeloj Cnoj Gori , svima koji primaju plate iz budzeta ograničiti na 700 Eura. Svakakonas čekaju teška vremena i moramo se boriti da svaki cent koji imamo ulažemo u puko preživljavanje, čuvanje radnih mjesta i privrede. Proći će i ova godina i treba nastaviti da živimo normalno u sledećim.

Cuba
Gost
Cuba

Svaki cent bi trebalo ulagat u poljoprivredu jer nema od usluga vise nista.. Dobrodosli u novu normalu..

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Da je srece niko od vas ne bi primao vise, ni sad ni posle korone
I to u citavoj crnoj gori

Svasta
Gost
Svasta

Gradonačelnik obilazi ulice i kontejnere dok mu predsjednik Skupštine vodi politiku…

možeinemora
Gost
možeinemora

lako je tebi, milioneru, glumit humanistu. ali jeftini populizam nosi više štete nego koristi, ostavi ti Vladu nek ona odlučuje, a mišljenja i jeftine poene neđe drugo.

Send this to a friend