Ekonomija

Tivat sve vidljiviji na svjetskoj turističkoj mapi

Turistički radnici u Tivtu zadovoljni su tokom turističke sezone, a ovaj grad svoje mjesto sve više i jače pozicionira na svjetskoj turističkoj mapi, saopštila je CdM-u direktorica Turističke organizacije Tivta Gabrijela Glavočić.

“Izuzetno smo zadovoljni početkom turističke sezone, kao i proticanjem iste, jer smo prethodne 2017. godine uložili značajne napore i usmejrili sve aktivnosti na jaču marketinšku kampanju, koja je kako u prethodnoj (koja je proglašena rekordnom turističkom godinom za Crnu Goru) tako i u ovoj godini 2018-koja oslikava pomenute napore. Naravno da svaka godina ima svoje statistike, u prilog ovogodišnjim statistikama svoj značajan doprinos u marketingu i promociji su dali i brojni privredni subjekti ponaosob, a to uspješno rade i godinama unazad”, kazala je ona.

Glavočić posebno izdvaja odlične stvari koje na regionalnom, evropskom i svjetskom nivou plasiraju inostrani projekti,  Porto Monetegro i hotel Regent, Luštica bay kao i ostala hotelska i ugostiteljska privreda grada, ali i izdavaoci privatnog smještaja na brojnim specijalizovanim portalima.

“Lijepa je i statistika koja govori u prilog tome, da su privatni izdavaoci smještaja sve više ažurni u registraciji svojih kapaciteta, čime se stiče utisak da se u tom pogledu i svijest ljudi sve više mijenja, kroz uvođenje poslovanja u legalne tokove. Uvijek će naravno biti i onih koji imaju oprečna mišljenja, koji su često više nezadovoljni nego zadovoljni, posebno danas kada je ponuda puno značajnija nego što je to bila prošle godine ili što će biti sledeće sezone”, tvrdi ona.

Prema njenim riječima statistike idu njima u prilog, pa je tokom prvih pet mjeseci ove godine bilo za 31 odsto više registrovanih dolazaka i 12 odsto više noćenja u opštini Tivat, čime su, kako ističe, više nego zadovoljni.

Glavočić tvrdi da u ovoj opštini ide sve po planu, a problema nemaju.

“Nemamo problema, a sve aktivnosti se završavaju u skladu sa postavljenim planom i programom organizacije za 2018.god. i realizuju uz nesebičnu posvećenost i potpuno angažovanje zaposlenih TO”, dodaje ona.

Spremaju i ankete za građane, pa će oni tokom avgusta moći da kroz ankete iskažu svoje žalbe.

“Još uvijek nisu odrađene ankete na nivou opštine Tivat za 2018. godinu, već je anketiranje predviđeno za cijelo trajanje avgusta. Najčešće su se u prethodnim godinama, turisti žalili na saobraćajne gužve i buku”, navela je ona.

Presjek broja gostiju TO Tivat radi svakog petka, a posljednjeg petka u najmanjoj opštini u Boki boravilo je  29 odsto više turista u odnosu na prethodnu godinu, odnosno 7.938 turista.

Većina njih su stranci, kojih je 7.850. Najviše posjetilaca boravi u privatnom smještaju, njih 6.675, dok se za hotele odlučilo 1.034 gosta, u odmaralištima boravi 133 gosta.

A.Gajević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Da nema Porta ostade grad za bruku nit sto vidjet nit dje prosetat

Shoepack
Gost
Shoepack

I Skaljari se dobro vide na svjetskoj mapi

Send this to a friend