Ekonomija Božo Mihailović

Treći paket Crnu Goru vraća realnoj ekonomiji

Božo Mihailović

Treći paket mjera Vlade Crne Gore za ublažavanje posljedica korona krize novi je koncept privrednog razvoja naše zemlje, te koncept ta novo vrijeme u kojem se sada nalazimo, ocijenio je profesor Božo Mihailović.

U Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) ocjenjuje da treći paket socio-ekonomskih mjera predstavlja ozbiljnu i stručnu studija.

“To je studija, a ne paket mjera. Naslov je slabiji u odnosu na suštinu teksta, što je bolje nego da je obratno”, kaže Mihailović, uz ocjenu da je riječ o novom konceptu privrednog razvoja Crne Gore.

Treći paket mjera, kako je rekao, ima trouglastu osnovu.

“Sa jedne strane se bazira na znanju, na digitalizaciji kao novoj strukturi za sve oblasti i treće na korišćenju sopstvenih resursa. Ova studija se vraća snažnije nego ijedna do sada realnoj ekonomiji Crne Gore, našim resursima i našim znanjima”, smatra Mihailović.

On navodi da Crna Gora više sebi ne može dozvoliti luksuz da nam zemlja nije obrađena.

“Crna Gora ne može da proizvodi dovoljno pšenice za svoje stanovništvo, i to nije problem. Mi možemo da proizvodimo mnogo autohtonih proizvoda. Svaki stranac koji je došao u Crnu Goru i probao naše proizvode je bio oduševljen”, kaže Mihailović, navodeći da je to prednost Crne Gore.

IT sektor je, kaže on, postao infrastruktura, a treći paket mjera je, kako je ocijenio, i razvojni i socijalni.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
LazarMNE
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lazar
Gost
Lazar

Ako bih bio cini;an rekao bih – ako sam dobro shvatio – da nije bilo korone ne bi shvatili da nam je potrebna realna ekonomija i znanje, a hvala Bogu virus nas je otrijeznio pa smo se trgli. Inace cemu sluze profesori na fakultetu i ostala tzv. intelektialna elita – da li samo da organizuju kolokvijume i ispite na fakultetima… Više »

MNE
Gost
MNE

A ne sprdajte se profesore.IT sektor nije trafika da ga postavis,nego se razvija i njeguje godinama…
A posao IT tehnicara u ministarstvu,institucijama i slicno, je da uzme racunar,uzme auto napise nalog i odnese taj racunar u externi privatni servis,dje mu se sprdaju kad izadje jer ima poziciju IT tehnicara,a ne umije instalirati operativni…..

Send this to a friend