Ekonomija

Turoperatori iz Rusije u posjeti Crnoj Gori

Crna Gora i Turistička organizacija Glavnog grada – Podgorice, u saradnji sa Hilton Worldwide Sales, Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i TA Explorer ugostili su ovog vikenda studijsku grupu eminentnih tur-operatora iz Rusije.

“Ideja je da turisti borave u Podgorici, a da iz Glavnog grada idu na sjever ili jug naše zemlje, tako da smo u tom dijelu željeli da predstavimo čitavu destinaciju, ne samo Podgoricu i hotel Hilton“, istakao je Nemanja Nikolić, direktor hotela Hilton Podgorica – Crna Gora.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana Popović, kazala je da su turisti sa ovog tržišta jako važni za čitavu destinaciju, te da za Glavni grad iz godine u godinu pokazuju sve veće interesovanje.

“Sa zadovoljstvom smo podržali inicijativu hotela Hilton i raduje nas što smo u prilici da ugostimo tur-operatore iz Rusije koji se bave pretežno MICE turizmom, što i jeste jedan od velikih potencijala Podgorice“, zaključila je Popović.

Turoperatori su boravili u Podgorici, a pored obilaska znamenitosti i ljepota Glavnog grada, posjetili su još i Kolašin, NP Biogradska gora, NP Skadarsko jezero, NP Lovćen, Lipsku pećinu, Vinograd Ćemovsko polje i vinski podrum Šipčanik.

“Strateški cilj NTO CG jeste da produžimo turističku sezonu, a pored ostalih aktivnosti koje se realizuju kada je u pitanju podizanje kvaliteta turističke ponude i uvođenje novih sadržaja, upravo segment MICE ponude je jako važan za ostvarivanje tog cilja i zaista je zadovoljstvo da imamo priliku da ugostimo agente iz Rusije“, istakla je Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja sam to
Gost
Ja sam to

Zna li Putin da su ovdje

Sefket
Gost
Sefket

Drzavni udar.

rijaliti opanak
Gost
rijaliti opanak

brawo

Nema veze
Gost
Nema veze

Ideja po ideja; samo tako….

Send this to a friend