Ekonomija

U Crnoj Gori posluje oko 50 američkih kompanija

Američke kompanije čine skoro četvrtinu biznis zajednice i dolaze iz različitih sektora, rekli su u Američkoj privrednoj komori

Interesovanje američkih kompanija za ulazak na crnogorsko tržište stalno raste, saopštili su Dnevnim novinama predstavnici Američke privredne komore (AmCham), dodajući da u Crnoj Gori trenutno posluje oko 50 kompanija iz SAD-a.

Američke kompanije, kada je riječ o članstvu u AmChamu, čine skoro četvrtinu biznis zajednice i dolaze iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, finansija, bankarstva, turizma, nekretnina, farmacije.

“To su Coca Cola Hellenic, Domen, Investment Fund, Philip Morris, Remax, Mastercard, PricewaterhouseCoopers,
Oracle, Western Union, Hilton i druge. Neke od njih pokrivaju crnogorsko tržište nastupajući iz zemalja regiona, zato što američke kompanije često posmatraju prostor Zapdnog Balkana kao jedinstveno tržište”, rekli su u AmCham-u.

Oni ističu da o ulasku novih kompanija na crnogorsko tržište svjedoče i najave Vlade, odnosno strateških projekata koji će biti realizovani u okviru resornih ministarstava.

“Od početka rada, Američka privredna komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta, zasnovanog, prije svega, na vladavini prava, predvidljivosti i transparentnosti, sa jasnim ciljem upravo da privuče više američkih investicija”, rekli su u AmCham-u.

Kako su istakli, teže i da potencijalne investitore upoznaju sa okruženjem i ukažu donosiocima odluka u kom smjeru treba dalje razvijati i poboljšati poslovni ambijent.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

A dje je odje jedan Mc Donald ? Jedne godine bjehu dovezli neki autobus na most brace Zlaticanin, te su bile guzve skoro do hotela. Da se otvori jedan pod itno !

Bnjj
Gost
Bnjj

Marketing i čista priča otvorite neki biznis koji nudi dobro plaćene poslove pa da vam vjerujemo

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja sam nesto više za ruske.

Procvjeta sunce
Gost
Procvjeta sunce

aaaaa zato su zastave

Send this to a friend