Ekonomija SUVLASNIK WATER GRUPE BORIS RAŠKOVIĆ

U Radi uskoro sokovi, u pripremi izvoz vode

Fabrika vode Rada

Bjelopoljska fabrika prirodne mineralne vode “Rada” od septembra će planirati izvoz, a uskoro će pokrenuti i proizvodnju sokova, vode sa ukusima i eventualno energetskih pića.

Suvlasnik kolašinske firme Water group Boris Rašković, kazao je Dnevnim novinama da se do sada nijesu bavili izvozom, jer su se fokusirali na domaće tržište.

“U planovima su nam od početka i neki drugi proizvodi. Ta priča je u razradi i ići će vrlo brzo. Što se tiče sokova, vode sa ukusima i eventualno energetskih napitaka, to je druga faza koja će ići, nadam se ,već i u narednoj godini. Pravimo planove za izvoz u narednom mjesecu, a do sada nijesmo radili na tome, već smo se bavili tržištem Crne Gore”, ukazao je Rašković.

Water group, koja je prošle godine kupila bjelopoljsko preduzeće Bjelasica Rada, planira da do kraja ove godine i u narednoj što bolje pokrije crnogorsko tržište “Radinim” proizvodima i da izveze nešto od postojećih.

Suvlasnik Water grupe, koja u vlasništvu ima i kolašinsku vodu “Suza”, navodi da ih u Crnoj Gori očekuje puno posla za pokrivanje tržišta.

“Nijesmo zadovoljni sa ovim što smo trenutno postigli, jer je tržište mnogo veće, može mnogo bolje da se pokrije. Zadovoljan sam sa našim planovima i sa onim što smo uradili za par mjeseci. Ali, tržište je živi organizam i moramo se baviti njime na duži rok”, istakao je Rašković.

On je naveo da posluju u skladu sa planovima, iako je proizvodnja kasnila četiri mjeseca.

“Jako smo zadovoljni, iako smo kasno krenuli. Ušli smo u pripremni dio sezone i tu smo, samim kašnjenjem, sebi napravili problem. Nije bilo lako ući u tom trenutku na tržište. Početak sezone koji je vremenski bio dosta diskutabilan, ne mogu reći da nas je obeshrabrio, ali nam nije išao na ruku. Međutim, odradili smo i preko planova koje smo zacrtali”, kazao je Rašković.

U Water grupi ističu da su zadovoljni reakcijom kupaca.

“Jako smo zadovoljni, jer su i naši kupci zadovoljni. Oni već vraćaju povjerenje “Radi” koja je nekada bila kvalitetna i dobra. Čekamo ostatak sezone, očekujemo da septembar i oktobar budu j aki. Ne bismo sada donosili neki sud, već krajem godine”, rekao je Rašković.

U bjelopoljskoj fabrici vode trenutno je oko 20 zaposlenih. Otvaranjem drugih tržišta, kako je naveo Rašković, taj će broj rasti sa novim proizvodima i pojačanjem kapaciteta.

“Očekujemo da će već u narednoj godini da bude otprilike 30 zaposlenih. Proširenje proizvodnje iziskuje novčana ulaganja. Neće biti mala, ali ne bih sada o njima govorio, jer još nijesmo odredili šta ćemo, kako i na koji način. Definitivno će biti još dosta ulaganja u samu fabriku, infrastrukturu, prodajnu mrežu”, rekao je Rašković.

Radu će, kako je dodao Rašković, izvoziti u region, a od otvaranja fabrike u februaru Water grupa održava kontakte sa drugim tržištima.

“Što se tiče regiona, imamo kontakte i održavamo ih od samog otvaranja. Riječ je o jednom dijelu Srbije, eventualno Kosovu, Bosni i Hercegovini. Crna Gora nam je bila i dalje je prioritet. S obzirom da jenjava sezona, ostavlja nam se i proizvodni i vremenski prostor da se pozabavimo izvozom”, zaključio je Rašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kenzo
Gost
Kenzo

Bice to veliki iskorak, da fabrika koja ima svoju vodu uvede gazirane i negazirane sokove, poslije pola vijeka, koliko vec realno postoje. Mada ipak mozda nece uvesti sokove jer je ipak bolje da uvozimo iz regiona, da nam ko ne zamjeri.

Podgorica
Gost
Podgorica

Odlicno.Domace najbolje

Marijance
Gost
Marijance

Ospice dobijam kad u kafićima po CG ne mogu da dobijem flaširanu vodu iz CG! Tako kvalitetnu vodu imamo, a tržište nam okupirali proizvođači iz drugih država.

Ljudi, koristimo naše proizvode, kad ih već imamo!

Brat
Gost
Brat

Bravo Borise. Lijep, perspektivan… samo si tezak na novcanik, ali ispravicemo to.

Bokelj
Gost
Bokelj

Podrska za crnogorske proizvode, koji su odlicni

mimo
Gost
mimo

samo gurajte…voda je odlicna,pa da ne kupujemo sa strane

Davor pg
Gost
Davor pg

Nista ne valja
Minerala nema u odnosu na druge

Send this to a friend