Ekonomija

Ulaganje u Cetinje za bolji život građana

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić sastao se danas na Cetinju sa gradonačelnikom Prijestonice, Aleksandrom Kašćelanom, sa kojim je razgovarao o realizaciji aktuelnih i planiranih projekata.

Nuhodžić i Kašćelan su se saglasili da je realizacija projekata od velikog značaja za Cetinje, u cilju stvaranja uslova dalje ulaganje u poboljšanje kvaliteta života građana.

Oni su, ako je saopšteno iz Uprave, potpisali ugovor o realizaciji programa “Razvojni projekti Prijestonice Cetinje” za 2019. godinu, na osnovu kojeg će Uprava javnih radova obezbijediti sredstva Prijestonici Cetinje za nabavku roba, izradi i reviziju tehničke dokumentacije, izvođenje radova i vršenje stručnog nadzora, u visini od 4,96 miliona eura.

“Prema Ugovoru, Prijestonica Cetinje trebalo bi da planira i sprovodi postupak javne nabavke u visini do opredijeljenog iznosa novca, priprema tendersku dokumentaciju i zaključuje ugovore sa dobavljačima, projektantom, revidentom, izvođačem radova i nadzorom, kao i da svakog mjeseca informiše Upravu javnih radova o obavljenim aktivnostima. Obaveza Uprave jeste da, pored tehničke podrške, prenese sredstva u vrijednosti navedenih projekata na žiro račune odabarnih firmi za nabavku opreme, izvođanje radova, nadzor nad izvođenjem radova, izradu tehničke dokumentacije, reviziju tehničke dokumentacije, a na osnovu zaključenih ugovora i ovjerenih faktura od Prijestonice Cetinje”, objasnili su iz Uprave javnih prihoda.

Sredstva su, dodaju, namijenjena za sanaciju sportskih sala Sportsko-rekreativnog centra “Cetinje”, izgradnju i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture, izgradnju saobraćajnice kroz univerzitetski kompleks, izgradnja stadiona sa atletskom stazom u naselju Humci, azil za napuštene kućne ljubimce, izgradnju i opremanje Centra za kulturu Prijestonce, rekonstrukciju objekta Dječije bolnice, kupovinu nekadašnjeg kompleksa Gornjeg Oboda. Riječ je o višegodišnjim projektima, čija će realizacija biti nastavljena naredne godine.

Direktor Nuhodžić i gradonačelnik Kašćelan obišli su i radove na stadionu Fudbalskog kluba “Lovćen”, gdje je u toku izgradnja tribina.

Predstavnici izvođača, podgoričke kompanije “Erlang”, saopštili su da radovi teku ugovorenom dinamikom, uprkos kraćem zastoju na izradi armirano betonske konstrukcije, zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

“Izgradnjom stadiona sa tribinama i pratećim sadržajima, u vrijednosti od 8,96 miliona eura, a čiji se završetak očekuje krajem naredne godine, Cetinje će dobiti prestižan sportski objekat, koji će Fudbalskom klubu “Lovćen” i njegovim mlađim generacijama omogućiti kvalitetan rad”, navode oni.

Nuhodžić i Kašćelan su obišli i lokaciju na kojoj je predviđena gradnja rezidentnog objekta za potrebe princa Nikole Petrovića Njegoša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izvinite
Gost
Izvinite

Koja je ovo epizoda serije “Lažem te do besvijesti”? Ne bih htio nešto da propustim. Ona epizoda sa fabrikom čokolade je bila baš uzbudljiva!

Mileva
Gost
Mileva

Uzalud je sve kad se ljudi iseljavaju. Možete sve to napraviti ali se niko vratiti neće. Cetinje je pusto nažalost.

Ehhhh
Gost
Ehhhh

Fabrika cokolade na stadion, nevjerovatno zar ne ?

Send this to a friend