Ekonomija

Upravni odbor UCG-a utvrdio prioritetne kapitalne investicije

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UOUCG) je na danas održanoj sjednici, kojom je predsjedavala predsjednica UO UCG Rajka Glušica, donio odluku kojom je utvrđen dio razvojno-investicione politike UCG-a, za kapitalne investicije u 2021. godini, a na predlog vršioca funkcije rektora, Vladimira Božovića.

„To ujedno predstavlja Zahtjev Univerziteta Crne Gore za dodjelu budžetskih sredstava za kapitalne projekte za 2022. godinu. Ovom odlukom definisani su prioriretni projekti kojima se, prevashodno, nastoje unaprijediti prostorni kapaciteti, odnosno poboljšati uslovi za realizaciju nastavnog procesa”, kazala je Glušica.

Iz UCG-a je saopšteno, da su prioriteti koji su definisani ovom odlukom projekti koji se započinju ili su nastavak već započetih, a odnose se na: rekonstrukciju Toplane UCG, rekonstrukciju zgrade tehničkih fakulteta, izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, izgradnju kompleksa objekata Akademije umjetnosti na Cetinju, dogradnju i nadogradnju objekta Arhitektonskog fakulteta, rekonstrukciju laboratorija Elektrotehničkog i Metalurško-tehnološkog fakulteta, uređenje i infrastrukturu objekata laboratorije Mašinskog fakulteta, zamjenu termo-tehničke instalacije radijatorskog grijanja i kotlarnice na Filozofskom fakultetu, u Nikšiću, te uređenje enterijera na istom fakultetu, kao i uređenje prostora biblioteke na Pravnom fakultetu.

Ova odluka će biti dostavljena na dalje razmatranje Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Danas su na sjednici, između ostalog, razmatrana finansijska, imovinska i kadrovska pitanja. U domenu finasijskog poslovanja Univerziteta, usvojeni su predlozi izmjena i dopuna Finasijskog plana i Plana javnih nabavki UCG za 2021. godinu.

“Institut za biologiju mora UCG je dobio saglasnost za tri ugovora. Jedan sa Javnim preduzećem za upravljanjem morskim dobrom, za pružanje usluga za praćenje sanitarnog kvaliteta morske vode za kupanje na Crnogorskom primorju u predstojećoj sezoni. Drugi ugovor je sa MEDIX d.o.o. Podgorica, za izradu bazne studije-Marinski biodiverzitet u dijelu nekadašnje kasarne Kumbor, hercegnovski zaliv. Treći ugovor je sa Institutom za vode, Bijeljina, Republika Srpska, za izradu bazne studije ‘Marinski biodiverzitet u Neumskom zalivu””, navodi se u saopštenju.

Takođe, Građevinskom fakultetu je data saglasnost za izgradnju privremenog objekta za potrebe održavanja nastave u okviru Građevinskog fakulteta.

KADROVSKA PITANJA

Kad je riječ o kadrovskim promjenama razmatranim na sjednici, konstatovan je prestanak članstva dosadašnjem članu Upravnog odbora UCG, predstavniku studenata, Amaru Rastoderu i verifikovan mandat novom članu, Nikoli Rondoviću, na imenovanje Skupštine Studentskog parlamenta UCG.

“Razmatran je i zahtjev vršioca funkcije rektora Vladimira Božovića za davanje mišljenja za popunjavanje slobodnih radnih mjesta na Univerzitetu Crne Gore, u skladu sa Odlukom o politici novog zapošljavanja na Univerzitetu Crne Gore (Bilten UCG, br. 422/18-dodatak). Usvojen je i Predlog izmjena i dopuna Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rektoratu UCG”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stanje stvari
Gost
Stanje stvari

Zašto Crna Gora plaća firmi iz Republike Srpske baznu studiju o Neumskom zalivu. Nema objapnjenja o čemu se radi

Send this to a friend