Ekonomija

Uvođenje registar kasa u taksijima odloženo do daljnjeg

ilustracija

Uvođenje registar kasa u taksi vozilima odloženo je do daljnjeg. To je dogovoreno na jučerašnjem sastanku predstavnika Unije taksi prevoznika sa savjetnicom direktora Poreske uprave Brankom Jauković.

Oni su postigli dogovor i da fiskalne kase zamijene sa fiskalnim taksimetrima, te da je elektronska fiskalizacija najavljena za kraj ove i poečtak naredne godine.

“Vlasnici vodeće četiri taksi firme koji su članovi Unije taksi prevoznika razgovarali smo sa savjetnicom direktora Poreske uprave Brankom Jauković. Dogovoreno je da će se do daljnjeg odložiti fiskalizacija svih taksi prevoznika u Crnoj Gori dok se ne pronađe neko rješenje koje će biti i u korist i taksi prevoznika i države. U planu je i uvođenje fiskalnih taksimetara koji će moći da odrade sve što se traži i u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i o Zakonu o PDV-u. Ta elektronska fiskalizacija najavljena je za kraj 2018. i početak 2019. godine, tako da dok se to ne riješi kontrola izdavanje fiskalnih kasa od strane Poreske uprave prema taksi prevoznicima će biti obustavljena. Ona je trebala da počne 1. marta, ali dogovoreno je da se kontrola odloži i pronalaženje rješenja”, kazao je Marko Šćepanović, predsjednik Unije taksi prevoznika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rade28
Gost
rade28

3-4 djece od kuce do skole ide za 1 ili 1.2 eura ili 1.5 eura i to od pred kucu do skole. a sa autobusom,npr prvo pjehe po kisi do autobusa pa onda od autobuske stanice do skole i to sve po 90 centi za svako dijete ili odrasli svejedno.

rade28
Gost
rade28

samo se steze i davi. daj popustite malo. sve to sa taxijem izgleda ka da se zgrcu pare a sve je krpljavina razvlacenje. nidje se na svijetu ne vozi taxijem za cijenu autobusa ili cak jeftinije.

Sigurica
Gost
Sigurica

Zašto odloženo… Pod hitno da se uvede registar kasa, ne no će naplaćivati 1km. X 10€. I ko nema gprs ne može da radi, da ne pišem o krševima koji se voze, kako su registrovani… svaki vozač mora da ima atest profesionalnog vozača,… ljekarsko uvjerenje,… test na narkotike,…svakodnevno da vlasnik udruženja izvrši alko-test svojih zaposlenih… a ovi samostalni se moraju… Više »

Udri
Gost
Udri

To 1 km x 10 mozda dolje po primoriju Odje ti za jedan e skacu po glavi od djece do baba… Nidje vece nekulture kad se udje u taxi nema no u pg(za druge gradove necu da sudim) Nznm okle se ta bahatost i kulura donija a trazite ispravne taxiste…ima svega i u taxiju ali cega ima sve medju korisnicima… Više »

Send this to a friend