Ekonomija

Vlada i Opština Budva podržali Sea Dance

Uz podršku Vlade Crne Gore i Opštine Budva sedmo izdanje Sea Dance festivala održaće se od 26. do 29. avgusta 2021. godine, na plaži Buljarica u Budvi, saopštili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako su naveli, realizacijom ovog festivala, Crna Gora i opština Budva postaju prepoznati kao destinacija za mlade, koji se u trenucima smanjenja pandemije prvi odlučuju na putovanja.

“Imajući u vidu broj inostranih i domaćih turista, koji će tim povodom posjetiti Budvu, ovaj događaj imaće pozitivan efekat na ukupan turistički promet, ali i dodatno promovisati Crnu Goru, kao odgovornu i sigurnu destinaciju. S tim u vezi, organizatori festivala, Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja će sprovesti kampanju, koja promoviše vakcinaciju kao najbolji odgovor na suzbijanju širenja korona virusa”, navodi se u saopštenju.

Organizator Festivala je takođe razvio “Safe Events” protokole, kao poseban mehanizam mjera zaštite, kako bi u pandemijskom i postpandemijskom periodu bilo moguće organizovati događaje većeg formata.

“Prije samo par mjeseci organizacija jedne ovakve manifestacije bila je nezamisliva, pa je ovo još jedan pokazatelj napora i konkretnih rezultata, koje Vlada ostvaruje na saniranju epidemiološke situacije i stvaranju uslova za uspješnu turističku sezonu”, poručio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Gradonačelnik Opštine Budva Marko Carević, istakao je da je Budva i pored brojnih napora sa kojima se bori turistička privreda, uspjela da obezbijedi sredstva.

“Na taj način ćemo omogućiti kontinuitet našoj turističkoj privredi u kojoj festivali zauzimaju posebno mjesto. Sea Dance festival je, slobodno možemo reći, postao tradicija turističke ponude Budve i veoma nam je drago što će naši gosti i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu”, istakao je Carević.

On je dodao da vjeruje da će festival privući ne samo goste iz regiona, već iz mnogih zemalja svijeta, što je veoma važno za oporavak turističke privrede.

“Koristim priliku da pozovem sve one koji planiraju ljetnji odmor da posjete Budvu i našu rivijeru, uživaju u našim plažama, muzičkim i kulturnim festivalima, kao i brojnim drugim ponudama koje smo pripremili, a mi ćemo se potruditi kao dobri domaćini, da se osjećaju prijatno i kao kod svoje kuće”, poručio je Carević.

Napominju da uvažavajući činjenicu da je opština Budva sa preko 50 odsto učešća u ukupnom turistićkom prometu, a uzimajući u obzir značaj koji festival Sea Dance ima za crnogorsku turističku privredu i promociju Crne Gore, Vlada Crne Gore je u izazovnom ekonomskom trenutku izdvojila 200.000 eura kako bi podržala Festival zbog višestrukih benefita.

Sa druge strane i Opština Budva će podržati organizaciju sa 300.000 i ona će sa organizatorima potpisati Aneks ugovora.

“Podsjećamo da posjetioci ne mogu pristupiti festivalima bez potvrde da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sati, brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h, pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dinjac
Gost
Dinjac

Zar ne reče JBB da nema svirke?

Send this to a friend