Ekonomija

Vlada: Odložena isplata dugovanja Montenegro Airlines-u

Vlada je danas dala saglasnost na Inicijativu kojom se odlaže izvršenje prispjelih obaveza Montenegro Airlinesa na period od 12 mjeseci.

„Vlada je prihvatila Informaciju o sprovođenju Sporazuma o načinu isplate izvršnih – pravosnažnih presuda Privrednog suda u Podgorici, potpisanog između ovlašćenih predstavnika Aerodroma Crne Gore AD, u svojstvu izvršnog povjerioca, i Montenegro Airlines AD, u svojstvu izvršnog dužnika, i dala saglasnost na Inicijativu kojom se odlaže izvršenje prispjelih obaveza u skladu sa Sporazumom o načinu isplate potraživanja na period od 12 mjeseci“, saopšteno je nakon sjednice.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa prioritetima ekonomske politike koji se ogledaju u većem privrednom rastu, obezbjeđivanju novih radnih mjesta, povećavanju investicija i izvoza i stvaranju osnova za rast životnog standarda stanovništva uz povećanje konkurentnosti privrede, Vlada je donijela Odluku o Planu privatizacije za 2017. godinu.

„Ovim dokumentom utvrđeni su osnovni ciljevi, metodi i načini privatizacije, sa spiskovima društava i procentom akcijskog kapitala za privatizaciju. U raspravi je istaknuto da će privatizacija u 2017. godini biti zasnovana na metodama i načinima prilagođenim zahtjevima slobodnog tržišta, a da će prioritet biti značajno uklanjanje barijera za nova ulaganja“, kaže se u saopštenju.

U skladu sa tim, dodaje se, jedan od oblika podsticanja investicija je, između ostalog, privatizacija preostalih neprivatizovanih privrednih društava, kao i valorizacija turističkih lokaliteta.

„Osnovni cilj privatizacije predstavlja povećanje konkurentnosti i efikasnosti funkcionisanja društava, podsticanje stranih ulaganja i preduzetništva u svim oblastima i povećanje zaposlenosti. Usvojen je i Izvještaj o radu savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte za 2016. godinu sa Izvještajem o sprovođenju plana privatizacije za 2016. godinu“, navedeno je u saopštenju.

Vlada je, dodaje se, usvojila Javni oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija u cilju podrške otvaranju novih radnih mjesta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naslov
Gost
Naslov

Valjda “Odložena isplata dugovanja Montenegro Airlines-A, a ne – Airlinesu. Ispada da neko duguje MA a ne da oni duguju.

Send this to a friend