Ekonomija

Vlada raskida četiri koncesije za vode

Ilustracija

Vlada raskida četiri koncesiona ugovora o eksploataciji izvora za flaširanje vode i prodaju, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.

Biće raskinuti ugovori o koncesiji za flaširanje vode u komercijalne svrhe sa Alipašinih izvora u Plavu i iz Reževića rijeke kod Budve, te ugovori za potrebe flaširanja, odnosno pakovanja ili dopremanja vode u komercijalne svrhe sa izvorišta Jasen u barskoj i Vrelo u mojkovačkoj opštini.

“Po osnovu raskida ugovora koncesionar nema pravo naknade štete, odnosno trškova za radove i uložena sredstva, i dužan je da u roku od deset dana o svom trošku uspostavi stanje na terenu i režimu voda koje je postojalo prije izgradnje objekata ili izvođenja radova u funkciji koncesije, uz uslov da ne nastanu štete na vodnom dobru, vodama i prema trećim licima”, navodi se u odlukama koje će biti dostavljene uskoro bivšim koncesionarima.

Kako je navedeno iz Vlade, raskinuti su koncesioni ugovori sa firmama Novus Montenegro iz Gusinja i H2O Montenegro iz Mojkovca, Javnim preduzećem Vodovod i kanalizacija iz Budve i Igorom Maslakovim iz Kruča.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Raskinite ugovore i sa onima koji drže hotele: Jezero na Žabljaku, As u Perazica dolu i druge koji nijesu stavljeni u funkciju.

Miško CG
Gost
Miško CG

Hvala Bogu. Konačno se setili da treba da vode računa i o svojoj zemlji u kojoj vladaju.

Send this to a friend