Ekonomija

Vlasnicima MHE za tri mjeseca isplaćeno 1,3 miliona eura

Male hidroelektrane MHE

Vlasnicima malih hidroelektrana u prvom kvartalu je, po osnovu naknade za obnovljive izvore energije, ukupno isplaćeno 1.300.715 eura, saopšteno je Dnevnim novinama iz Crnogorskog operatora tržišta električne energije COTEE. Isplaćeni iznos je viši od polovine ukupnih godišnjih sredstava koja su vlasnici malih hidroelektrana dobili od države tokom 2017, kada ih je sljedovalo 2,4 miliona eura.

Kompaniji Krnovo Green Energy, u čijem je vlasništvu vjetropark na Krnovu, koji je stekao status povlašćenog proizvođača, u novembru prošle godine je za februar i mart isplaćeno 1.922.315 eura podsticaja.

“Od ukupnog iznosa isplaćenog vlasnicima malih hidroelektrana u prvom kvartalu najviše je prihodovala kompanija Hidroenergija Montenegro i to 653.026 eura, u čijem vlasništvu su na teritoriji beranske opštine male hidroelektrane Bistrica, Jezerštica, Orah, Rmuš, Spaljevići i Šekular”, navodi se u podacima COTEE-a.

Slijede Kroling iz Danilovgrada, koja je za Jaru i Babino polje dobila 305.291 euro, zatim Igma Energy, koja je od pogona u Andrijevici, Bradavec i Piševska rijeka prihodovala 144.739 eura i podgorička kompanija Sinergy kojoj je po osnovu rada male hidroelektrane Vrelo u Bijelom Polju isplaćeno 70.942 eura.

Kompaniji Hydro Bistrica, u čijem je vlasništvu bjelopoljska mala hidroelektrana Bistrica, koja je komercijalnu proizvodnju struje počela u januaru, isplaćeno je 126.713 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kenan H
Gost
Kenan H

Počelo je da kaplje a?

Ćotek
Gost
Ćotek

idu li te pare u očev, strikov ili sinov džep?

Savo
Gost
Savo

Plaćaj marvo! Narodni koncesionar,to je pravo zanimanje.Ima li taj smjer na UDG?

TARA
Gost
TARA

Koja je ovo pljačka naroda. Ulože 300.000€ i izvuku ih za tri mjeseca. Gdje je Državni tužioc da ovu mafiju pišalje u zatvor. Ovo je neviđena pljačka.

gost
Gost
gost

ojavite imena vlasnika svake od ovih kompanija i rodbinske veze istih

Kontra
Gost
Kontra

OBJAVI TI PRVI SVOJE IME I PREZIME I RODBINSKE VEZE.

brajko
Gost
brajko

On sigurno nije vlasnik, niti direktor mHe, pa nas njegove rodbinske veze i lično ime ne zanimaju. Ali zato gospode o kojima je riječ u tekstu, itekako. Kome dajemo 2.50 evra na računima za struju svaki mjesec ? Sigurno ne gospodinu koji je ovdje komentarisao.

kotoranin
Gost
kotoranin

iz izjave kontra, moze se zakljuciti da je veoma neinteligentan. u stvari, meni ga je zao jer su mu popili mozak

Send this to a friend