Ekonomija

Za rekonstrukciju puta Rožaje – Špiljani 20 miliona eura 

Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag zaključili su Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji i unapređenju dionice puta Rožaje – Špiljani, saopštili su danas iz Vlade, ističuči da je ugovor, zaključen u okviru Programa rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, vrijedan 19.185.064.72 eura.

Rok završetka radova je 24 mjeseca.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača naglasio je da će se radovi finansirati iz sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Zadovoljni smo u Upravi za saobraćaj, jer smo dobili jednu dobru kompaniju, provjerenu kompaniju za koju smo sigurni da ćemo ovaj posao sa njima dovesti do kraja u predviđenom roku i da će građani Crne Gore, naročito građani sjevera, biti više nego zadovoljni onim što planiramo da uradimo sa tom saobraćajnicom”, kazao je Parača.

U okviru istog programa, Uprava za saobraćaj je zaključila sa turskom kompanijom Temelsu i sa konzorcijumom italijanskog IRD Engieeringa i bosanskohercegovačkog PPG-a ugovore vrijedne po 1,5 miliona eura za pružanje usluga nadzora izvođenja radova na rekonstrukciji dionica magistralnih puteva koji se finansiraju iz sredstava zajma Evropske investicione banke i Evropskle banke za obnovu i razvoj.

Parača je naglasio da je u toku pregovora sa Evropskom bankom za obnovu u razvoj i Evropskom investicionom bankom imao veliku podršku Vlade koja je konkretizovana davanjem garancija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nihad
Gost
Nihad

Dobro je da radite na sjeveru ali kada će te napokon srediti obaznicu oko Rožaja.

Svetlana
Gost
Svetlana

Savo je najbolji

Think
Gost
Think

Na ovoj deonici puta neće raditi ni jedan radnik Strabaga nego mali koperanti iz Rožaja i Pazara.Samo jedan sef ce biti iz Strabaga ili Crnagoraputa.Kvalitet? Rok?

Encefalon
Gost
Encefalon

Paraca majstore % €% ¥% £

Ana
Gost
Ana

Šta je zajedničko ovom beograđaninu i Savu?

Tadic D.
Gost
Tadic D.

Srpstvo

train.master
Gost
train.master

kuće u Rimu

Šojic
Gost
Šojic

Nista novo.Savo je kao direktor Crnagoraputa doveo Stabag u Crnu Goru

Estad
Gost
Estad

Tada je pregovarao sa G dinom V… iz Strabaga o suvlasnickom delu

Send this to a friend