Ekonomija

Zbog koronavirusa nema paketa iz Kine

Pošta Crne Gore obavijestila je korisnike da je poštanski saobraćaj prema i od Pekinga i Šangaja obustavljen do daljnjeg. Kako su saopštili na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, kada dođe do izmjena javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Zbog pojave smrtonosnog korona virusa u Kini avio-prevoznici su privremeno obustavili letove ka toj zemlji, pa samim tim ni pošiljke ne mogu do Crne Gore.

Hrvatska pošta takođe je prestala da dostavlja male pakete iz Kine, pa je tako više od 250.000 naručenih paketa na čekanju. Nakon što su od KLM-a, Lufthanze LH i Turkiš erlajnsa dobili obaveštenje da su zbog prevencije širenja koronavirusa obustavili letove za Kinu do daljeg, naveli su da će se to odraziti na dostavu paketa, piše Tanjug.

To znači da mali paketi naručeni preko Aliekspresa iz Kine u ovom trenutku neće moći da budu isporučeni.

“Iz Kine na mesečnom nivou pristiže oko milion pošiljki, a ukupan broj paketa poslednjih godina kontinuirano raste, čak do 20 odsto godišnje”, kažu u Hrvatskoj pošti.

J.L.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gradjanin
Gost
Gradjanin

A inace u postu kad odem po NEisporucen paket, mreze i sebe a ne postu, i psuju alieksper i internet, a bez aliekspresa bi davno ostali bez posla…

Pingvin
Gost
Pingvin

Prvo ogranicili vrijednost na 70eura, panaplacuju euro i dje treba i dje ne treba, a sad i zabranili poštu…

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Odluka suprotna WHO.

Open
Gost
Open

Kakva sprdnja

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Ne radi se tu samo o paketima, bez Kine necemo imati ni carapa, a ni gaca na guzici.

Send this to a friend