Grad

Ne propustite Spičansko veče u Sutomoru i koncert Nine Badrić

Ljetnja turistička sezona na barskoj rivijeri završava se simbolično posljednjeg dana avgusta manifestacijom Spičansko veče, a za sjutra veče u 23 sata najavljen je i koncert hrvatske dive Nine Badrić. 

Ove godine Spičansko veče održaće se na platou budućeg Trga kapetana Filipa Obradovića u Sutomoru.

Program počinje u u 19:30 časova svečanim defileom duž sutomorskog šetališta u kojem učestvuju mažoretke iz plesnog studija “Habanera”, članovi KUD “Sveti Jovan Vladimir” i bleh orkestar iz Đenovića.

U tradicionalnom dijelu programa, nastupiće KUD “Sveti Jovan Vladimir” sa koreografijom ” Vrsuta” i “Crna Gora”, slijedi nastup Danice Nikić Crnogorčrvić, klape “Jedinstvo”, a Zdravko Đuranović će otpjevati “Himnu Spiča” za koju je pisao tekst i muziku.

U okviru “Spičanske večeri” biće održan i etno bazar na kojem će svoje proizvode predstaviti pedesetak vinara, pčelara i maslinara iz cijele Crne Gore, ali i umjetnici koji će izložiti razne rukotvorine sa obilježjima Spiča.

Na štandovima će se takođe naći i tradicionalni spičanski specijaliteti – stufada, lokumi, priganice, roštule, koji će posjetioci moći besplatno da degustiraju.

2 Komentara na "Ne propustite Spičansko veče u Sutomoru i koncert Nine Badrić"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend