Grad

Predstava Treće veče sjutra u Kazneno popravnom domu u Spužu

Predstava Studentskog teatra iz Podgorice, “Treće veče”, parodija na muzička takmičenja u regionu, biće izvedena u četvrtak, 11. jula, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Podgorica (prostorije Kazneno-popravnog doma u Spužu) sa početkom u 16 časova.

Na predlog Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija iz Podgorice, i direktorice, Nataše Radonjić, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija iz Podgorice dala je podršku za izvođenje predstave u okviru programa dalje resocijalizacije lica na izdržavanju kazne zatvorom, kao i stvaranja što boljih uslova za njihovu naknadnu integraciju u civilno društvo i savremene tokove.

Studentski teatar, koji vodi Dragan Koprivica, dosad je u više navrata gostovao u KP-domu sa kulturnim programima, tako da je i ovog puta prisutno značajno interesovanje da se odgleda i novo pozorišno ostvarenje mladih entuzijasta iz Podgorice. Organizaciju izvođenja predstave vodiće Grupa za tretman Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Studentski teatar je “Treće veče” premijerno izveo 14. maja na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, prvu reprizu u JU “Komanski most” 24. maja, a drugu u Centru “Ljubović” 30. maja. Na 49. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, u junu ove godine, ovoj predstavi su dodijeljene četiri nagrade.

Tekst i režiju potpisuje Dragan Koprivica, a majstor svjetla i tona je Dražen Milić.

U glavnoj ulozi se pojavljuje Adriana Žolja Bošković, a u ostalim pjesnikinja Danijela Jovanović i gimnazijalke Tijana Dedić, Nora Pavićević, Olivera Šukić, Milica Đaković, Elmina Purišić, Hana Škrijelj i Sofija Drakulović, kao i dvije djevojčice, Lara Obradović i Luna Bošković.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Nije fer
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nije fer
Gost
Nije fer

Ne pomamljujte ih.

Send this to a friend