Hronika

Bigović i Vujadinović hoće na slobodu

Ljubo Bigović

Branioci optuženih za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića traži li su da se njihovim klijentima omogući da se u daljem postupku brane sa slobode, piše Dan.

Nedavnom odlukom Ustavnog suda ukinuta je presuda kojom su Saši Boreti, Ljubu Bigoviću, Ljubu Vujadinoviću i Milanu Šćekiću izrečene kazne od ukupno 120 godina zatvora Naovaj način ukinut je i dio presude koji se odnosio na produženje pritvora, pa su advokati tražili da se četvorica optuženih brane sa slobode. Oni se trenutno nalaze u Kazneno-popravnom domu spuškog zatvora.

Presuda kojom su Boreta, Bigović, Šćekić i Vujadinović oglašeni krivim i osuđeni na maksimalne kazne zatvora zbog ubistva policijskog inspektora ukinuta je jer su sudije Ustavnog suda ocijenile da su njihove kolege iz Višeg suda, Apelacionog suda i Vrhovnog suda poklonile preveliku vjeru nepouzdanom iskazu zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, na osnovu kojeg su okrivljeni osuđeni na po 30 godina zatvora.

Prema ocjeni ovog suda, s obzirom na okolnosti pod kojima je nabavljen iskaz tog svjedoka ne može se potpuno isključiti sumnjau pogledu njegove pouzdanosti i tačnosti ocijenile su sudije Ustavnog suda.

Sumnju u iskaz zaštićenog svjedoka, kako su pojasnili u odluci, povećavaju navodi sa njegovog saslušanja pred tužiocem Stojankom Radović, koju je 21. februara 2006. godine molio da mu omogući prekid kazne.

“U istoj izjavi svjedok je ostavio tužiocu na procjenu da li može dobiti ikakve povl astice za ostatak kazne od pet i po mjeseci koju je u datom momentu trebalo da izdrži”, piše u odluci Ustavnog suda, uz napomenu da je Vlaović više puta pravosnažno osuđivan zbog krivičnih djela krađa, prevara i silovanje.

Kako su ocijenili, nameće se sumnja da su zaštićenom svjedoku date pogodnosti u vidu prekida izvršenja kazne zatvora u zamjenu za njegov iskaz.

Razmatrajući žalbe i dokaze iz postupka, Ustavni sud je utvrdio da je Vlaoviću 16 puta omogućen prekid i odlaganje služenja kazne, i to uvijek zbog bolesti supruge. U odluci Ustavnog suda naglašeno je da je Vlaović i prije početka krivičnog postupka zaubistvo Šćekića, odnosno prije dobijanja statusa zaštićenog svjedoka, tražio prekid služenja kazne iz istog razloga, ali da je tada taj zahtjev odbijan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Niksic
Gost
Niksic

Zasluzili su da izadju ima pravde za nevine policija i majci namjesti samo para daj

Rajan
Gost
Rajan

Nikad nijesam mogo svatiti sudiju, tuzioca I advokata… ista skola, isti profesori, iste knjige….jedni u klin, drugi u plocu I treci po ruci…

Veka kanarinka
Gost
Veka kanarinka

DAVNO SE REKLO, DVA PRAVNIKA, TRI MIŠLJENJA!

hitni slučaj
Gost
hitni slučaj

Pitam za druga, hitno traži klepetuše (medenice) gvozdene za krave i ovce! Dimenzija: 8 santimetara, 11 santimetara i 15 santimetara!

Tomos
Gost
Tomos

Oni traže ono što predviđa zakon i to je to…

Vero
Gost
Vero

Da je srece pok Scekic policajac kao borac protiv mafije imao bi ime i prezime u nekoj policijskoj akademiji kao sto je to u Italiji

Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

Tako je.
Ali Italija je država koja ima i mafiju.
A odje mafija ima i državu

Marija
Gost
Marija

Zlikovci !

Zagor
Gost
Zagor

Narko dileri i ubice traze slobodu, ubijaju policajce,sutra ce politicare, nek izadju i uzmu sta im treba.

Lazar
Gost
Lazar

Ubili policijskog funkcionera? Pa neka izadju i uspostave narko monte negro drzavu! Zastavu i grb i nek vladaju od Bara do H. Novig.

MNEkonvertit
Gost
MNEkonvertit

Neka angazuju Sašu Sindjelića. Sale će im za malo para pružiti savršeni alibi ili ih uništiti (zavisno sta treba drzavi) a poznato je da Milivoje Katnić vjeruje samo Sindji.

Roki
Gost
Roki

Ma puštite ih, šta ima veze. Ako nećete vi, oće neki Predsjednik. Velika stvar, ubistvo, ajde bogati.

amo
Gost
amo

Treba te sudije ustavnog suda strpat u celije zajedno sa ovim kriminalcima.

Martinez
Gost
Martinez

Bruka šta se radi, ubiše čoeka i nikom ništa.

Send this to a friend