Hronika HERCEGNOVSKA POLICIJA TRAGA ZA NOVLJANIMA NAKON ŠTO SU PUŠTENI ODLUKOM ISTRAŽNOG SUDIJE

Bigović od hapšenja pobjegao preko balkona

Hercegnovska policija intenzivno traga za Radomirom, Milovanom i Ivanom Bigovićem koji su pobjegli nakon odluke sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslava Bašovića o odbijanju predloga za pritvor Višeg tužilaštva, saznaje Dan iz više izvora.

<<<Uhapšeno sedam osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge: Oduzeti motori, novac, skupocjeni automobili…>>>

Kako nezvanično saznaje Dan iz policije, jedan od braće Bigović pobjegao je preko balkona u noći 20. novembra kada je policija došla da ih ponovo pohapsi.

Druga dvojica osumnjičenih takođe se vode kao bjegunci, dok su Vitorio Šuković, Dragan Bigović i Milan Bigović uhapšeni i sprovedeni iza zatvorskih zidina.

Velike napore hercegnovske policije, koja je više od godinu mjerama tajnog nadzora pratila njihove navodne radnje oko prodaje kokaina i marihuane na području Herceg Novog, u jednom trenu „srušila” je odluka istražnog sudije Bašovića kada je Novljane pustio nakon 72 časa tužilačkog zadržavanja.

A da je odluka pogrešna ustanovilo je vijeće podgoričkog Višeg suda, koji je uvažio žalbu Višeg tužilaštva kao osnovanu i odredio osumnjičenima pritvor 30 dana.

Po razmatranju žalbe Višeg tužilaštva na odluku istražnog sudije, pobijanog rješenja i svih spisa predmeta, Vijeće Višeg suda u Podgorici je ocijenilo da je žalba osnovana.

Tužilaštvo je žalbu izjavilo zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i, kako se navodi u dokumentaciji u koju je Dan imao uvid, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, predlažući u konačnom da se pobijano rješenje preinači i okrivljenima odredi pritvor.

“Osnovano se žalbom navodi da je pogrešno postupio sudija za istragu kada je našao da treba odbiti predlog Višeg tužilaštva da odredi pritvor okrivljenima Bigović Milovanu, Bigović Radomiru, Bigović Draganu, Bigović Ivanu, Šuković Vitoriju i Bigović Milanu, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela za koja se sumnjiče”, navodi se, između ostalog, u odluci Krivičnog vijeća Višeg suda koju potpisuje sudija Dragica Vuković.

Vijeće Višeg suda je utvrdilo da postoje činjenice koje ukazuju na to da osumnjičeni imaju razvijene socijalne veze van teritorije Crne Gore, članove porodica u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Americi, od kojih mogu dobiti pomoć u slučaju bjekstva ili skrivanja.

“Pa nasuprot stavu sudije za istragu, po ocjeni ovog vijeća, jesu okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenih i određivanje pritvora svim okrivljenima”, navodi se, između ostalog, u dokumentaciji.

Kako Dan saznaje, među dokazima tužilaštva nalazi se foto-dokumentacija Centra bezbjednosti Herceg Novi, materijal prikupljen putem m jera tajnog nadzora od kojih su neke od komunikacija između okrivljenog kao i drugi dokazi.

Kako je sudija Bašović naveo u ranijoj odluci, nije dovoljno navesti rodbinske veze koje okrivljeni imaju u inostranstvu i težinu krivičnih djela za koja se terete izraženu kroz visinu zaprijeće kazne.

“Nije vjerovatno da nisu znali za mogućnost otvaranja ovog postupka protiv njih, ukoliko su tačni navodi naredbe o sprovođenju istrage, odnosno nije vjerovatno da nisu znali za pronalaženje droge kod kupaca i za procesuiranje tih „presjeka”. Stoga nije realno da bi okrivljeni ostankom na slobodi odlučili da bježe ili se skrivaju”, navodi se.

Što se tiče opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, sudija za istragu nalazi da činjenica da su okrivljeni u odnosu na koje se predlaže pritvorski osnov ranije osuđivani nije dovoljno da bi se odredio pritvor, odnosno da bi se utvrdilo postojanje opasnosti.

“Po mišljenju sudije za istragu osumnjičeni su pokazali da te opasnosti nema, jer tokom 2020. nisu učinili nijedno krivično djelo”, navodi se, između ostalog, u poništenoj odluci istražnog sudije Bašovića.

Hercegnovska policija u akciji „Levant” 19. novembra uhapsila je Milovana, Radomira, Milana, Dragana i Ivana Bigovića, Vitoria Šukovića i Nebojšu Bogdanovića, a krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Željko Bigović i Nikola Ivović, koji se trenutno nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je u bio Novljanina Stefana Šarovića zbog prodaje narkotika.

Dosadašnje robije Novljana

Milovan Bigović osuđivan je ranije zbog držanja i prodaje droga na šest mjeseci zatvora.

Radomir Bigović osuđivan je od strane Višeg suda zbog ubistva u pokušaju na godinu i mjesec dana zatvora i presudom Osnovnog suda Herceg Novi zbog nasilničkog ponašanja na kaznu od godinu i četiri mjeseca.

Dragan Bigović osuđivan je od strane Višeg suda zbog pomoći učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela na kaznu od deset mjeseci, kada je sud utvrdio da je pomogao Dragoju Baošiću nakon ubistva Jovana Kosaća.

Ivan Bigović ranije nije osuđivan.

Vitorio Šuković osuđivan je dva puta zbog krivičnog djela krađa na dvije godine uslovne robije.

Milan Bigović osuđivan je ranije zbog nasilničkog ponašanja na dvije godine zatvora.

31

avatar
1000
24
7
0
 
31
ImeeeeeSefketnikola nikolicCikitićKico
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Sudija je podupirao stube kad su braca Dalton bjezali.

Imeeeee
Gost
Imeeeee

Bravo budaletino ajde sjedi kući i krij se iza laznih profila

nikola nikolic
Gost
nikola nikolic

Ovi Bigovici ce za koju godinu dobit i Trinajestojulsku nagradu….

Kico
Gost
Kico

Jbg spremni momci treniraju.

Tipi
Gost
Tipi

Sad cemo vidjet sto ce nova vlast poduzet u borbi protiv kriminala.

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Pametan ,neka je !!!!

Zrikavi Čele
Gost
Zrikavi Čele

Aj ne mlatite…

Pera kojot
Gost
Pera kojot

Ko kontrolise presude sudija kod nas?Jer nase pojedine sudije jos donose presude na cinjenici rekla kazala sto je ravno srednjem vijeku.Tako da mnogo presuda treba prekontrolisat pogotovo gdje su posteni gradjani u pitanju.A kriminalom ko se bavi no koment.

Maskin
Gost
Maskin

Sudiju u zatvor!

heh
Gost
heh

Bigovici su na korak od toga da postanu “legitimni crnogorski biznismeni” jer iako naocigled svih ovo rade godinama niko nista uradio nije.
Sad vec imaju legitimne poslove, nekoliko zgrada i sl.

Klasicna crnogorska “biznis prica”. Kukala nam majka kakvi smo

Cvrčak
Gost
Cvrčak

Hahaha…a policija im prije toga javila,bježite.dolazimo da vas hapsimo…

Djuro mucavi
Gost
Djuro mucavi

Pupupupustite momomke…

Brankokockica
Gost
Brankokockica

Sudstvo je jednako nuli !!!! I tužilaštvo takodje !!! Koliko god da policija radi posao oni opet slobodni šetaju !!!!.

Uhljeb
Gost
Uhljeb

Uhapsiti sudiju Bašovića dok se ne predaju Bigovići!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

A sto ne uapse basovica ?

Eeeeh
Gost
Eeeeh

A dobro samo su veli bezbjedonosno interesantni neće oni ništa sa bombama i puškamahahahaha

mirka
Gost
mirka

DPS sudije

Prodavac kokica
Gost
Prodavac kokica

Ovo su sve dobri momci neko im ozbiljno radi o glavi. Sramota za drzavu

Darko Lekso
Gost
Darko Lekso

Nemoj te se cudit ovakvim odlukama,kad se ne postuje ustav CG za izbore Predsjednika vrhovnog suda onda I sudija moze Iz raznoraznih razloga da mimo zakona donosi ovakve odluke

Rašo
Gost
Rašo

Zbog ovoga gospodin Bašović bi trebao da odgovara, to jes bude kažnjen. A policija ne može svako malo juriti kriminalce koje sudije zbog neznanja puštaju.

Radosav
Gost
Radosav

Sto rade tuzioci u CG…Komedija

Rašo
Gost
Rašo

Radosave, nijesu krivi tužioci već sudije.

Tipi
Gost
Tipi

Znaju oni dobro sto rade,to i jeste problem.

Njegoš
Gost
Njegoš

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Oooooo kukavno CG sudstvo ugašeno.

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Tužioca u zatvor. Nesrećnik ili ništa ne zna ili je potkupljen.

Moguće
Gost
Moguće

Tužilac je uradio sve što je trebao, sudija za istragu uprskao stvar.

Eks
Gost
Eks

Svaki policajac, sa makar osnovnom obukom, zna da pri hapšenju jedan ide na vrata, a drugi stoji ispod prozora.

Dejo
Gost
Dejo

Eto ti ih nauči mozgu

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Od grada mimoze,pjesnika,umjetnika i nobelovaca postasmo Kolumbija

Kraj
Gost
Kraj

Ko je na vlast tamo..??

Cikitić
Gost
Cikitić

Oni koji nemaju uticaj ni na policiju ni sudstvo ni tužilaštvo

Send this to a friend