Hronika

Ćetkovića DNK dovodi u vezu sa pronađenim oružjem

Osnovni sud u Kotoru

Ponovljeno suđenje Podgoričaninu Dragoljubu Ćetkoviću (33), koji slovi za člana škaljarskog klana, juče je odloženo u Osnovnom sudu u Kotoru zbog neispunjenih procesnih uslova, a novo ročište je zakazano za 13. septembar.

Ćetković je presudom sudije kotorskog suda Sanje Čakanović, osuđen u odsustvu na dvije godine zatvora zbog arsenala oružja pronađenog 2016. godine u kotorskom naselju Sveti Stasije. Osim njega, za isto krivično djelo, osuđeni su Kotoranin Igor Dedović, koji slovi za jednog od vođa šklajarskog klana, i to na dvije godine i dva mjeseca zatvora, dok je na godinu i 11 mjeseci osuđen državljanin BiH Goran Stančić, a godinu i osam mjeseci dobio je Božidar Punošević. Sve osuđene policija označava članovima škaljarskog klana.

Arsenal oružja zbog koga im je suđeno pronađen je 2016. godine u naselju Sveti Stasije, u blizini kuće braće Vukotić, dan nakon ubistva Podgoričanina Srđana Vlahovića (30). Tom prilikom inspektori su iz nedovršenog objekta u pomenutom kotorskom naselju iskopali automatske puške, zolje, pištolje, eksploziv, municiju. Ćetkovićev DNK-a nađen je na pomenutom oružju zbog čega se i našao na optužnici, međutim bio je u bjekstvu tako da mu je suđeno u odsustvu. Zakon nalaže da se Ćetković morati ponovo naći na optuženičkoj klupi pred sudijom tog suda Veljkom Bulatovićem, jer je u međuvremenu postao dostupan pravosuđu.

On je uhapšen 23. februara, zbog sumnje da je u novembru prošle godine bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće Safera Toskića u podgoričkom naselju Konik. Policija ga sumnjiči da je pomagao počiniocima i organizatorima ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, navodno je bio blizak sa Igorom Dedovićem i Jovanom Jovicom Vukotićem,
koji prema evidenciji policije pripadaju grupi vođa škaljarskog klana. Ćetković se nalazi u ZIKS-u, a prema nezvaničnim informacijama ranije je bio povezan i sa čuvanjem zgrade koja se nalazi u mjestu Sveti Stasije u Kotoru i obezbjeđenjem Vukotića.

Ćetković je osumnjičen da je pomagao počiniocima i organizatorima ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u samom centru Podgorice.

3 Komentara na "Ćetkovića DNK dovodi u vezu sa pronađenim oružjem"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend