Hronika

Crnogorski i albanski policajci zajedno patroliraju našim primorjem

Policajci iz Albanije, sedmu godinu zaredom, biće upućeni na rad u Crnu Goru tokom ljetnjih mjeseci, te će na našem primorju patrolirati zajedno sa crnogorskim kolegama, saopšteno je danas iz Uprave policije.

To je predviđeno Protokolom o saradnji dvije policije, koji su u Skadru potpisali VD direktora Uprave policije Crne Gore Vesko Damjanović i zamjenica generalnog direktora Policije Albanije i direktorica granične policije te države Aida Hajnaj Veizaj.

“Osim policijskih službenika iz Albanije, na rad u Crnu Goru će, od 1. jula do 1. septembra, shodno protokolima biti upućeni i policajci iz Italije, Hrvatske, Makedonije i Srbije”, navode u UP.

Objašnjavaju da je upućivanje na rad u Crnu Goru službenika uniformisane policije i službenika kriminalističke policije iz pet zemalja prethodnih godina bio uspješan model u smislu regionalne policijske saradnje, jer su razmjena informacija, iskustava i dobrih praksi doprinijeli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih djela.

“Granične policije Crne Gore i Albanije efikasno sarađuju u oblasti suzbijanja prekograničnog kriminala, posebno u otkrivanju i sprječavanju krijumčarenja opojnih droga, a ovim aktivnostima doprinose i zajedničke granične patrole policija dvije države”, ocijenili su Damjanović i Hajnaj Veizaj.

Kao i prethodnih godina, albanski policajci će tokom ljeta biti angažovani u Budvi i Ulcinju.

Ž.N.

8 Komentara na "Crnogorski i albanski policajci zajedno patroliraju našim primorjem"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend