Hronika

Crnogorskom narkobosu oduzete tri vile i dva miliona eura

Odlukom vlasti u Hrvatskoj i Švajcarskoj, Podgoričaninu Iljmiji Frljučkiću privremeno je oduzeta imovina i blokiran mu je račun. Oduzete su mu tri vile u Bazelu i Zagrebu zbog sumnje da ih je stekao prodajom kokaina i blokirana mu je oko dva miliona eura, zaplijenjenih od dvoje njegovih najbližih saradnika, piše Dan.

Frljučkić je uhapšen na osnovu operativnih podataka koje su pribavili DEA i Europol. U posljednje vrijeme boravio je u Hrvatskoj, odakle je organizovao šverc kokaina iz Južne Amerike privatnim avionima.

Hapšenjem 16 osumnjičenih, zaplenom oko tone kokaina i oduzimanjem više od dva miliona eura u gotovini okončana je međunarodna akcija kodnog naziva “Familija”,u kojoj se među osumnjičenima našao Podgoričanin Majkl Dokovič (60). On je rođen kao Iljmija Frljučkić, a više puta je mijenjao identitet. Između ostalog, imao je dokumenta i na imena Majkl Bugati, Majkl Iljriani i Živko Jović.

<<<Švajcarska Hrvatskoj izručila crnogorskog narko bosa Majka Dokoviča<<<

Poznat je po izvršenju više krivičnih djela kojima je stekao imovinu, a prema podacima do kojih su istražitelji došli u ovoj akciji, u poslednje vrijeme živio je u Hrvatskoj. Iz vile u Zagrebu organizovao je šverc tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Dva mjeseca bio je pritvoren u Švajcarskoj, nakon što je uhapšen na aerodromu kada je došao da prekontroliše pošiljku 600 kilograma kokaina.

Akcijom “Familija” koordinirali su američka DEA i Europol, a istragu su pokrenule bezbjednosne službe Hrvatske. U okviru iste policijske akcije u Beogradu je izvršen pretres Frljučkićevog stana.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, policija je tada pronašla i zaplijenila veću količinu novca u različitim valutama i apoenima, automobil “audi A8”, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

Prema sumnjama istražitelja, Podgoričanin je organizovao šverc kokaina preko privatnih aviona. Organizovao je stjuardese i putnike kako bi u torbama prebacili drogu velike vrijednosti na željenu adresu. Upravo tako je i uhapšen. Zasjeda mu je postavljena na više aerodroma. Nepunih 48 sati prije slijetanja u Švajcarsku aviona sa 600 kilograma kokaina, istražitelji iz te zemlje i Francuske dobili su informaciju da će biti prokrijumčarena velika količina droge u privatnom avionu. Krajnja destinacija bila je Švajcarska, u kojoj je Frljučkić trebalo da sačeka “robu”. Zbog toga su Francuzi pustili da koferi sa drogom prođu kontrole pod nadzorom.

Prema planu leta, privatni avion iz Urugvaja sletio je u Nicu. Avion sa kokainom istražitelji su pratili još iz Južne Amerike. U Francuskoj su iz aviona izašli stjuardesa i putnici, a šverceri su nastavili do Bazela, gdje su i uhapšeni kada su pretovarali drogu.

23

avatar
1000
12
11
0
 
22
TuzaninDulaMirjanaDelbojBubulj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Steta. Kako radis, tako i zaradis.

Mirjana
Gost
Mirjana

Bas vidim i MAROVICU I KOMPANIJI ODUZETO .

Bubulj
Gost
Bubulj

Takoi treba hapsiti, puste ih da prodju i prate dok se otkrije cijeli lanac.
Nedavno su kod nas u Baru zaplijenili veliku robu odmah na ulazu u luku.Nisu se ni usudili da prate dalje da se nebi vise otkrilo. Interesantno nije se mnogo pisalo o tome slucaju.

Wixa
Gost
Wixa

To je gospodin.

Gile pg
Gost
Gile pg

CUJ Crnogorac

Delboj
Gost
Delboj

Jovic Zivko. Reklo bi se Srbin prije.

Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Da nije imao dokumente na ime živko jović ništa mu nebi blokirali -antisrpska kampanja

Jorgowan
Gost
Jorgowan

A ostavili ste mu Hotel u Tuzi i vile u CG….klasika

Evo ništa a ti
Gost
Evo ništa a ti

E, i?

Milos
Gost
Milos

Ko nas je demokratija. U zakonu pise sve sto si stekao ne moze ti se uzet. Sto

Ko Men Tar
Gost
Ko Men Tar

“okončana je međunarodna akcija kodnog naziva “Familija”,u kojoj se među osumnjičenima našao Podgoričanin Majkl Dokovič (60)”. Jel ovo neki staropodgoričanin?

podgoričanin
Gost
podgoričanin

Iljmija Bugati

Berane
Gost
Berane

Iz TuzA ahahahahahaha

Tuzanin
Gost
Tuzanin

A sto se smijes ti tuzima magare beransko

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije, moji su iz Morače.

Maks
Gost
Maks

Kod nas bi na kraj sudjenja imao pet vila i 12 miliona.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Vratiće mu sve to, kao što su Laliću. Plus odšteta.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Kaliću. Neka se pozove na zakone Crne Gore.

Hilmija
Gost
Hilmija

Ovaj bi kod nas bio ,grande investitor,dobar momak…

Prč
Gost
Prč

Pa jel kod nas svercovao ili u te cuvene demokratske i uredjene zemlje dje se zakon postuje.normalno je poslovao dok nekom nije zasmetao.ne primjecujete da se rijetko hvataju njihovi drzavljani vec uvjek stranci,tako je u svakoj zemlji.ameri hvataju svudje po svijetu a njihove ne diraju.u velikom broju to je uz precutkivanje vlasti jer niko ne zeli stranu mafiju u svojoj… Više »

Ribnica
Gost
Ribnica

Oni ih ovako puste dok dobro zarade. Oduzmu pa na licitaciju.

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Nije pogoričanin nego tužanin, odvijili smo se.

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Tuzanin mislis? Jer nisu tuži

Send this to a friend