Hronika

Eksplozija u centru Skadra, povrijeđena radnica RTCG

Foto: Screenshot

U eksploziji koja se dogodila jutros u Skadru povrijeđeno je šest osoba, a među njima je i radnica Radio i Televizije Crne Gore Rajka Gardašević.

Meta napada bio je albanski biznismen Ljuljzim Kula, potvrdila je albanska policija, a u neposrednoj blizini mjesta eksplozije zatekla se i ekipa Javnog servisa.

Gardašević je nakon ukazane pomoći u bolnici u Skadru je otpuštena, ali će po povratku u Crnu Goru morati da se javi ljekarima u Kliničkom centru.

Reporterka RTCG Marija Radulović bila je na licu mjesta u trenutku eksplozije.

“U Skadru smo bili na radnom zadatku i snimali smo priču o tome koliko Crnogorci kupuju u tom gradu. U trenutku kada smo intervjuisali trgovce došlo je do eksplozije”, priča Radulović za TVCG.

Radulović

Kako je rekla, bilo je kao na filmovima, a eksplozija ih je bacila nekoliko metara.

“Haotična situacija, povrijeđeni ljudi, nijesmo znali kuda bježimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posljedica”, kaže Radulović.

Albanski mediji navode da je ekspoloziv bio postavljen na motoru, koji se nalazio ispred zgrade u kojoj su i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

O događaju je obaviješteno Ministarstvo vanjskih poslova i naša ambasada u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar.

Ž.N.

Send this to a friend