Hronika

Incident u ZIKS-u, zatvorenik poliven vrelim uljem

ZIKS

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija je prije dva dana došlo do novog incidenta, kada je zatvorenik R.B, navodno, vrelim uljem polio robijaša D.K. Oni su, prema saznanjima Dana, smješteni u paviljonu A Kazneno-popravnog doma, gdje je i došlo do incidenta.

Uprava spuškog zatvora je za incident saznala od drugih robijaša. Naime, kada je došlo do sukoba između D.K. i R.B. nastala ja galama i gužva. Kada su komandiri stigli, D.K. je već bio poliven vrelim uljem, ali nije želio da prijavi događaj. Navodno, njih dvojica su se verbalno sukobila kada je R.B. uzeo posudu u kojoj je bilo zagrijano ulje i polio D.K. Ostali robijaši su odmah razdvojili zavađene zatvorenike, a ubrzo su stigli i službenici zatvora.

O događaju je obaviještena policija, kao i tužilac. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdili svi detalji tog događa i eventualna krivična odgovornost zatvorenika R.B.

“Dana 26.5.2019. godine operativnim radom u organizacionoj jedinici Kazneno-popravni dom Podgorica, službenici obezbjeđenja došli su do nepotvrđenog saznanja da je između zatvorenika D.K. i još jednog zatvorenika došlo do sukoba. U cilju utvrđivanja svih okolnosti, iako je gore navedeni zatvorenik odbio da prijavi navedeni sukob, pristupilo se prikupljanju obavještenja od strane lica za koja se sumnja da su učestvovala u navedenom događaju. S tim u vezi, nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u koordinaciji sa službenicima Uprave policije OB Danilovgrad, preduzimaju radnje i mjere iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja postojanja odgovornosti ovih lica. Zatvorenik D.K. je pregledan od strane zatvorskog ljekara”, kazali su „Danu” iz Službe za odnose sa javnošću ZIKS-a.

U poslednje vrijeme smanjio se broj incidenata u zatvoru, jer je direktor ZIKS-a Milan Tomić podigao bezbjednost na viši nivo. Povećana je kontrola kako zatvorenika, tako i osoba koje im dolaze u posjetu i učestali su pretresi po sobama, ali i tokom šetnji. Službenici spuškog zatvora su u više navrata u blizini ograde objekta uočili sumnjive osobe koje su spriječili da zatvorenicima dostave nedozvoljene predmete ili narkotike.

22

avatar
1000
16
6
0
 
22
becka sniclaVNDOJESefketNiksicLjuma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
becka snicla
Gost
becka snicla

ovo nije crna hronika
ovo je crni humor… hm 😏
sigurno je nesto lose uradio
mora da je nesto pogresio

VNDOJE
Gost
VNDOJE

Sad ga zovu Ćevap.

Ljuma
Gost
Ljuma

Branio se covjek pa ga polio,junaštvo je branit sebe od drugoga.

marinko
Gost
marinko

jel ovo Dragan Koprivica iz Niksica?

Niksic
Gost
Niksic

Zar nije jos u istragu?

Harpovic
Gost
Harpovic

Odakle nasilnim zatvorenicima rešo i ulje?? Imaju li kuhinju u zatvoru?? Oduzmite im to jeste li vi normalni? Njima ni utičnice ne treba da budu dostupne.

djuradj
Gost
djuradj

…ranije se iz zatvora izlazilo sa pola zivota, porodica te ne prepozna, oporavljas se 2 mjeseca na supicu i voce…a sad se nabilduju, udebljaju, ostvare kontakte…u Titovo doba se nije przilo u zatvor…tebe su przili…

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Svako sebi kuha, pravi domaćini. U Kolumbiji u Ćikinkira u cijelom zatvoru samo jedna soba ima struju, đe se šišaju.

Plagijat
Gost
Plagijat

Trebao ga ja polit nečim drugim, ulje je koristio onaj kotoranin- nije originalno.

mojsilović
Gost
mojsilović

Šetaju se ljudi (obični građani) oko zatvora. Ne šetaju pse niti idu da pecaju u Zetu u koju više i nema ribe koliko je zagađena, niti trče. Šetaju se slobodno jer smo u slobodnoj zemlji, demokratski nema šta.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

E zamisli kako se on uozbiljio u posao kad je bizniser imao rokovnik,blagos mu u pamet svjedok mu eto kao vrata Rokovnikovic

russ
Gost
russ

Ko im daje dozvolu da griju toliko ulja i što će im…??? aaa, da hostel…

Marko
Gost
Marko

Kako si surov , moraju i oni oprigat nešto ,krompir, krofne, priganice one Zećanske.

važi
Gost
važi

Ne moraju. Imaju tri obroka dnevno. A slobodu da rade što oće im je ova država uskratila zato što su takvi kakvi su. Šteta što su ovdje i razni šišnjari sa ulice moćniji od države, pa vrijeme u zatvoru provode kao u hotelu, sa šporetom, televizorom i telefonom u ćeliji.

Insert
Gost
Insert

Bolje da ih upregnete na plantaze da beru kad krene sezona, manje bi nervozni bili.

Vuk
Gost
Vuk

A fali radne snage svake godine.

Sefket
Gost
Sefket

Korisnije bi bilo da malo cuskihaju na auto put.Kao u doba Tita.

nik53
Gost
nik53

To je turistički apartman.

Mima
Gost
Mima

Dobro ga nije tepsijom opalio!!!

LSCG
Gost
LSCG

Vjerovatno imaju grceve u stomaku kao bebe…greotice

Send this to a friend