Hronika

Kako je Miloš Marović kupio Porše?

Vijeću podgoričkog Višeg suda nije stigao dopis o kupoprodaji automobila Miloša Marovića. Radi se o vozilu marke “Porshe Cayenne”, a iz dokumentacije je trebalo da se zaključi da je mlađi Marović automobil kupio na lizing, u kešu ili na neki treći način. To je saopšteno na današnjem ročištu povodom postupka za trajno oduzimanje imovne od Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i šure Ivana Popovića.

Sud je ranije od Ministarstva unutrašnjih poslova zatražio da pribavi cjelokupan dosije za Marovićevo vozilo “Porsche Cayenne”. Iako su vještaci ekonomsko-finansijske struke to već tražili od MUP-a za potrebe izrade nalaza i mišljenja, uspjeli su dobiti samo da je vozilo u vlasništvu Miloša Marovića, ali ne i da saznaju način na koji je pribavljeno. Vještaci su istakli da bi pribavljanjem tog podatka rashodi Marovića bili veći nego što je navedeno u nalazu.

Sa druge strane, vijeću je stigao dopis iz Prve banke, od 18. juna 2019. u kojem je navedeno da je 4. januara 2008. godine, u kom je navedeno da je sa Marovićevog računa uplaćeno 200.000 hiljada eura na račun Matijaž Murke. Odbrana je tražila kopiju dopisa kako bi se upoznali sa dokumentacijom i naknadno izjasnili.

Sudija Boris Savić je pročitao i izjavu Murke, koju je dao u Klagenfurtu, u kojoj navodi da nikakva primanja nije imao na dva njegova računa u bankama, ali je tužiteljka Vukćević prigovorila izjavi, ističući da je u suprotnosti sa dokazima.

Sud je ranije prihvatio predlog Marovićevih punomoćnika da od banke zatraži podatke o navodnoj uplati od 200.000 eura na račun Matijaža Murke, za koje zastupnici Miloša Marovića tvrde da nikada nijesu uplaćeni.

Zavisno od pribavljenih podataka, predsjednik vijeća sudija Boris Savić naložio je vještacima ekonomsko-finansijske struke Predragu Rakočeviću i Hamidu Šaboviću da urade dopunsko vještačenje.

Oni su do sada uradili osnovni nalaz i mišljenje, a kasnije i dopunski. U dopunskom nalazu vještaci su dali četiri varijante o prihodima i rashodima Miloša Marovića za period od 2002. do 2014. godine, i ni u jednoj varijanti nijesu našli da je Marović imao više rashoda od prihoda.

Vještak Šabović je naveo da je prilikom analiziranja dokaza koji se odnose na prilive sredstava Marovića, odrađen u nalazu i spisak novčanih poklona sa svadbe, ističući da ostavlja sudu na ocjenu da li će cijeniti spisak, jer on sa stanovišta finansijske struke ne predstavlja vjerodostojnu finansijsku ispravu.

Kako god, dodao je, taj novčani iznos od poklona sa svadbe od oko 26.000 eura umanjio bi prihode u sve četiri varijante, ali to u bitnom ne bi uticalo na odnos prihoda i rashoda.

“Tokom vještačenja nismo naišli na brojne troškove troškove svadbe, poreza na promet nepokretnosti, na imovinu, ovjere kod notara, advokatske usluge…”, napomenuo je vještak Šabović.

Marovićev advokat Vladimir Marinkov, tražio je da se na narednom ročištu kao dopuna dokaznog postupka sasluša Đorđina Marović na okolnosti prihoda koje je ostvarivala porodica Marović. Advokat je kazao da vještaci nijesu uzeli u obzir to što je živio u porodici i nakon što je stupio u brak.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je ovom iskazu, dodajući da dopis ne može biti dokazani postupak u ovom predmetu.

Miloš Marović je sin Svetozara Marovića, bivšeg visokog funkcionera DPS, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je budžet oštetila za milionske iznose.

Mlađi Marović je potpisao nagodbu sa Tužilaštvom i priznao da je bio dio kriminalne grupe i pristao da odleži godinu zatvora. Tu kaznu nije odležao, već je tražio da je izdržava u Srbiji jer ima njihovo državljanstvo.

Prema raspoloživim podacima, mlađi Marović se nalazi u Srbiji, u Beogradu, gdje je često viđen. U javnosti se nedavno pokazao tokom finalne serije ABA lige i utakmice košarkaša Crvena Zvezda – Budućnost u “Pioniru“.

Za Svetozarom Marovićem je raspisana crvena potjernica i on se nalazi u Srbiji.

Naredno ročište zakazano je za 18. jul.

37

avatar
1000
29
8
0
 
36
SaskaaaLavicaBARSKI MNEHogarVasilije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

On je bio čuveni odbojkaš koji je pošteno zaradio novac u svom klubu. Povreda ga je spriječila da postane najbolji sportista ikada.

Lavica
Gost
Lavica

Pa pošto se ne bavi više sportom , riješio da bude tatina desna ruka u “poslu” 😉

Saskaaa
Gost
Saskaaa

Ne lupetaj!

Vasilije
Gost
Vasilije

Da drps i njegovo pravosudje osudi Marovice oduzimanjem opljačkanog ?To bi uzdrmalo njihov imidž!Vise se drps ne trudi bar da ima neke formalne razloge da bi se zabasurila sprdnja sa narodom Crne Gore!

dani
Gost
dani

Jadno djete napadate samo zato sto je ucio poso od tate

Lavica
Gost
Lavica

A nemojte ga dirat to mu je sigurno od đedovine ostalo 😂😂

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Danas sam dobio svg novog Poršea i malko ću se voziti s njim, jer ja, ja sam guzonjin sin.

Love Me now
Gost
Love Me now

Ne znam zakone u CG, ali zar nije ako jedan clan grupe prizna krivicu da je njihov clan, zar nijesu svi ostali isto ?
Zasto se narod ne prganizuje i otme im sve to ?

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Bio ili jeste oženjen ??? 😮

Sefket
Gost
Sefket

By the way jel porse skuplji od limenke.

Barjaktar
Gost
Barjaktar

Častili ga svatovi!

awetinja
Gost
awetinja

Znam da nije u redu, ali bih volio da se nekad istrazuje ksko sam ja kupio porsea.

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

HAHAHAHAHAHAHHAHA KRALJU

Slavko
Gost
Slavko

Kupio ga je novcem gradjana Crne Gore, kao i svaki DPS pulen dok je Crnogorcima plata 250 eura. Pa glasajte ih…

Hogar
Gost
Hogar

Bravo

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Od socijalne pomoci

RISTO
Gost
RISTO

BAKA PRASE YOUTUBER JE KUPIO PORSCHE MACAN 😎

Dlakavi krpelj
Gost
Dlakavi krpelj

Nije ni njemu lako u Beograd,ni njemu ni bilo kojem Crnogorcu..

Terra nova
Gost
Terra nova

Ma mali je sposoban to se vidi po faci. Da ga ne zaustaviše ko zna dokle bi stiga !

Send this to a friend