Hronika

Knežević poslao dokaze: Dolari su od prodaje kuće u Beogradu

Knežević

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je prije nekoliko dana preko advokata Velibora Markovića, Tužilaštvu dostavio dokaze o legalnom porijeklu 100.000 dolara za koje su iz te institucije tvdili da se radi o prljavom novcu, piše Pobjeda.

Novac za koji Tužilaštvo smatra da je nelagalno stečen, prema riječima advokata Velibora Markovića, potiče od prodaje kuće u Beogradu vlasnika Atlas grupe i poslovanja njegovih kompanija.

Ipak, zbog sumnje da su oprali sporni novac prije trinaest dana uhapšeni su šef kurirske službe Atlas grupe Vlatko Rašović, i pet vozača Natko Peličić, Predrag Pejović, Dražen Vujisić, Goran Grujović i Vlado Stevanović. Njima je određen pritvor zbog mogućeg uticaja na četiri svjedoka koji treba da budu ispitani.

Njihov branilac, advokat Velibor Marković potvrdio je da je prije tri dana Specijalnom tužilaštvu dostavio pismene dokaze iz kojih se potvrđuje porijeklo novca, odnosno da je stečen na legalan način.Ističe da dokumnatcija koju je proslijedio Tužilaštvu potvrđuje da 100.000 dolara koje su konvertovani u eure potiču od predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića koji je, kako kaže, “već 30 godina biznismen svjetske reputcije”.

Marković

“Gospodin Knežević se bavi međunarodnim biznisom tako da sva sredstva koja stiče i plasira na tržište su isključivo legalnog porijekla. Za sva novčana sredstva on ima dokaz o legalnom porijeklu i ja sam u tom pravcu dostavio Tužilaštvu pisane isprave. Ta konverzija koju je radio gospodin Rašović i svi ostali okrivljeni su rađeni isljučivo po nalogu predsjednika Atlas grupe”, kazao je Marković.

Knežević je i prije 13 dana nakon hapšenja radnika Atlas grupe preko medija obavijestio javnost da je novac njegov i da ima dokaz da se radi o legalnim sredstvima. Ustvrdio je i da su uhapšeni vozači 100.000 dolara konvertovali u eure po njegovom nalogu.

9 Komentara na "Knežević poslao dokaze: Dolari su od prodaje kuće u Beogradu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Dukljanin
Gost

Stvarno mižerija. ..proda kuću. .100.000…sramota kakav nacin porijeklo novca. ..

Biohazard
Gost

Smrsao je ovaj knezevic opasno

Ljuta
Gost
cudo od covjeka ..prodao kucu cije se poreklo ne zna…ko je kupac te kuce i odakle mu dolari cime je kuca placena..je li novac prijavljen kad je usao u cg? svi znamo da se postize bolji kurs promjene dolara u eure ako ih promijenis na tvom racunu nego kad doneses cash….mislim da ovoga knezevica treba uhapsiti dok ne dokaze da… Više »
ANA
Gost

Kakav izgovor.Vlasnik banke “legalan” novac daje svojim šoferima da ga konvertuju na svoje ime i njemu vrate..pa presmješno.

Yogurt
Gost

“biznismen svjetske reputcije” kojemu vozaci poput dilera konvertuju devize!
A mi pasemo travu!

kerkez
Gost

A jeli i on ,čuveni bankar radio na crno kešom . Pa ga kaonjegov dobri prijatelj Vulin unosio u CG u 11 tura po 9.000,00 . Pošto Katnić nije zatražio hapšenje Kneževića , jasno je o čemu se radi . Zećanska veza je isplatila Sinđu . Jasno ko dan .

Oponent
Gost

A zasto je napao miga stijepovica?

Ljuta
Gost

hoce da bude predjednik cg a markovic mu ne da jer jos nije magistrirao kod mujovica..

SAGA
Gost

kako ova bajalica promijeni pare a nijesu dukine no migove

wpDiscuz

Send this to a friend