Hronika SEKRETAR VRHOVNOG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA U FOKUSU KORUPCIONAŠKE AFERE

Koju igru igra Nenad Vujošević?

Istražitelji znaju gdje se nalazi sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji je u petak ujutro napustio Crnu Goru, a kojeg je dva dana kasnije Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije na čijem je čelu odbjegli biznismen Duško Knežević, piše Pobjeda.

Prema saznanjima Pobjede, provjeravaju se Vujoševićevi razlozi napuštanja zemlje, kako bi onda istražitelji mogli potkrijepiti ili opovrgnuti sumnje da li se radi o planiranom bjekstvu. Pojedini mediji su objavili da je Vujošević napustio zemlju zbog bolesti, što će se utvrditi naknadno.

Nenad Vujošević, jedan od glavnih aktera korupcionaške afere koja potresa crnogorsku javnost, nekada je radio kao vozač u Višem tužilaštvu.

Potom ga je, prema informacijama Pobjede, tadašnji vrhovni državni tužilac Božidar Bobo Vukčević prebacio u Vrhovno tužilaštvo.

Kasnije je Vujošević postavljen za sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva.

Prema informacijama Pobjede, Vujošević se svojevremeno, tokom montirane afere S.Č. i lažnih optužbi Moldavke Svetlane Čabotarenko često nudio medijima kao „povjerljivi izvor“ za plasiranje raznoraznih spekulacija, iako nije imao pristup povjerljivim podacima.

Kako je tada Vujošević bio „povjerljivi glasonoša” vrhovnog državnog tužioca Vukčevića, djelovalo je da vrh tužilaštva, u bojazni za sopstvene pozicije, svjesno gura tadašnjeg tužioca Zorana Piperovića u poziciju dežurnog krivca.

Rasplet afere S.Č. pokazao je prave obrise međunarodne zakulisne igre, ali je otkrio i uloge domaćih igrača, na vlasti i u nevladinom sektoru, koji su Piperovića vidjeli kao ,,kolateralnu štetu” u jednoj opsežnoj akciji kompromitacije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Nenad Vujošević je u to vrijeme bio nebitni igrač. No, kako je „anvazovao“ i kada je postavljen za sekretara u Vrhovnom državnom tužilaštvu, tako su počele da kruže zanimljive priče.

Vujošević se pominjao ne javno, već u tužilačkim i sudskim zatvorenim krugovima kao nestabilna osoba, sklona da mnogima obećava sve, pa i „pogodnosti” za one koji su pod udarom istraga tužilaštva.

Prema saznanjima Pobjede, u nekoliko slučajeva je i bilo anonimnih prijava protiv sekretara u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Da li je sve to bilo poznato Ivici Stankoviću, dugogodišnjem sudiji, za sada nije izvjesno.

No, Vujoševićev nesmetani odlazak preko granice predstavlja kompromitaciju vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, ali i destabilizaciju institucije tužilaštva.

I otvara brojna pitanja. Ukoliko je nepunu godinu bio pod nekom vrstom istrage, ako su u međuvremenu obavljane mjere tajnog nadzora, kako je moguće da Vujošević napusti crnogorsku teritoriju? I to dva dana prije nego što će Knežević pustiti famozni snimak razgovora kojim se diskredituje vrhovni državni tužilac i tužilaštvo kao institucija!

Kakva je stvarna uloga Nenada Vujoševića moguće da će se brzo saznati. Još uvijek aktuelni sekretar državnog tužilaštva teško da se može kriti u inostranstvu ukoliko se raspiše potjernica.

Prema dostupnim podacima, Vujošević nema državljanstvo neke druge države i lako i brzo mo že biti isporučen ako se svojevoljno ne vrati u Crnu Goru.

On se za sada tereti za protivzakoniti uticaj na tužioce u pokušaju. Što će reći da je osumnjičen da je, za interes Duška Kneževića, pokušao da olakša poziciju ljudi koji su povezani sa odbjeglim biznismenom za kojim je raspisana međunarodna potjernica.

No, ako je njegov „nestanak” bio neka vrsta manevra, advokat koji ga zastupa uskoro će se javiti crnogorskim državnim organima. Ne treba smetnuti iz vida i mogućnost da se Vujošević ipak pojavi pred istražnim organima i prizna krivicu, što bi mu znatno olakšalo poziciju, a otežalo Kneževićeve namjere da destabilizuje tužilaštvo… To je, ipak, sada sve u zoni spekulacija.

Za sada se sa sigurnošću može reći samo da je Vujošević napustio Crnu Goru u petak preko graničnog prelaza Dračenovac, svojim vozilom. Istražitelji su došli do operativnog saznanja da je odmah nakon toga kontaktirao advokate iz Slovenije i Srbije, kako bi ih angažovao da ga zastupaju.

99

avatar
1000
61
38
0
 
82
LJUTAPravi građaninPravi građaninPravi građaninPaspalj Zarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

izgleda da Draginja i Ivica nikako nisu bili dobri na polozajima na kojima su u kombinaciji pred ove sledece izbore.. pa su ih malo uzdrmali.. ovi snimci imaju i trecu stranu smijem u zivot!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ovaj je izgleda klepao ovo govece knezevica a pricao mu da to sve daje stankovicu.. a ovaj smijem da potpisem sve sto imam da centa od toga vidio nije zato nista nisu ni uradili niti su mu sto popustili niti su mu kuma pustili!! da su uzimali pare ispostovali bi ga nesto da bi nastavio da im placa..

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ovaj je slika i prilika Mujovica!!

LJUTA
Gost
LJUTA

A kome je mujovic davao novac….nije se godinama odvaja od Stankovica..

Snovi moji
Gost
Snovi moji

CDM = DPS

daka
Gost
daka

kolko para uzima vlasnik cdm da plasira ovakve tekstove. da li je vrijedno toga. ustajes li mirne savjesti. pa jesu li pare jedina bitna stvar u zivotu

bratski lider
Gost
bratski lider

e jadnijeg portala od ovoga CDM nisam vidio,,,,,prenosite neke budalaštine iz Pobjede te DRAŠKO pokusava da spasi Ivicu i Tajnovidca te nam se normalan svijet smije kad nam vidi SJAJNOG STRATEGA….

Prč
Gost
Prč

E sad te koji su ga postavili za sekretara treba postaviti za vozace.svi do jednoga ste znali sa sve katnicem i stankovicem i opet je cijelo tuzilastvo cutalo na to da takav covjek bude u tuzilastvu.samo ste prisluskivanjem i preko listinga mogli znati da je odmah nakon prelaska granice kontaktirao advokate a sve do tada sto je radjeno, nista niste… Više »

Bez pobjede
Gost
Bez pobjede

Ode i Stankovic niz vodu..

Uku
Gost
Uku

Sto ce da bude, vidjecemo.
Medjutim, sto je bilo, treba da se jasno definisati.
Kako je moguce da, vozac tuzilastva dodje do pozicije sekretara ?
Skandalozno.
Tekst ovakve sadrzine doprinosi kompromitaciji tuzilastva. Koju strucnu spremu posjeduje Vujosevic? Ko mu je omogucio sa te pozicije, takav napredak u sluzbi?
Neko ga je favorizovao. Naravno, sa najviseg nivoa.

konobar
Gost
konobar

Od vozača do sekretara.Putuj Evropo i ne čekaj na nas…

Vukasin
Gost
Vukasin

JedinO se ne oglašavaju ovi iz SDP. KO da je
Neno njihov funkcioner.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

da izbace sad torbu dje katnic i stankovic uzimaju pola miliona nista nece biti isto kao za miga sto im je nosio pare tako ce biti i za ovoga.
zamislite kad je ovaj bio desna ruka stankovicu i on ne podnosi ostavku barem iz moralnih razloga..

Garo
Gost
Garo

Koju igru igra sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva?!
Da li ste ikad čuli za background check?

Prc CG
Gost
Prc CG

E pa ovaj vaš naručeni tekst može da smisli samo vrhunski režiser,pa ovo sto ste napisali je naučna fantastika,kako samo jedan drugome čuvate leđa ali vam je džabe,ima Knežević za vas još iznenađenja,dugo ste iz istog lonca čorbu uzimali. Sada sam polako snimak po snimak,valjda će reagovati europska unija i njene institucije.Ovo je skandal nazapamćen u jednoj državi a i… Više »

Pravoslavac
Gost
Pravoslavac

los reziser

Zivio kralju
Gost
Zivio kralju

Ovo je farsa, providna i namjestena. Sekretaru svaka cast ako je DulA zapalio za kintu

Zivio kralju
Gost
Zivio kralju

A snimci su toliko smijesni i providni da to moze samo da prodje kod Becica i Tabloida vijesti

Send this to a friend