Hronika

Kreativne radionice Nit za žene i djecu u ZIKS-u

ZIKS

Udruženje starih zanata i vještina “Nit” iz Podgorice, uz finansijsku podršku Ministarstva pravde, organizuje “Kreativne radionice Nit” u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Spuž, namijenjene ženama i maloljetnicima.

Kako je saopšteno iz tog udruženja, projekat se realizuje od 25. decembra prošle do 25. maja ove godine.

“U Odjeljenju za žene, učešće je uzelo 13 zatvorenica. Učešće su uzele i dvije zaposlene u ZIKS-u. Održane su kreativne radionice pletenja, izrade brojanica i narukvica prijateljstva, izrade suvenira od novinskog papira i kanapa, dekupaž. Radionice dekupaža i pletenja su izazvale najveće interesovanje i oduševljenje korisnica. Kao i molbu da se ovakve radionice produže”, navode u Udruženju starih zanata i vještina “Nit”.

Kako ističu, u kreativnim radionicama u Odjeljenju za maloljetnike učestvovalo je svih sedam zatvorenika.

“Radionicama su prisustvovala i dva psihologa, zaposlena u ZIKS-u. Maloljetna lica lišena slobode učestvovala su na radionicama izrade brojanica i narukvica prijateljstva, izrade suvenira od novinskog papira i kanapa, dekupaž”, dodaju u udruženju.

Na radionicama su nastali šalovi, trake za kosu, ramovi za slike, kutije za nakit, brojanice, narukvice…

“Trenutno je u toku izrada brošure koja će prezentovati rezultate ovog projekta. Smatramo da ovaj i slični projekti umnogome doprinosi unapređenju tretmana i kvalitetnijoj resocijalizaciji i reintegraciji zatvorenika i zatvorenica u ZIKS-u”, kažu u Udruženju starih zanata i vještina “Nit”, zaključujući da im je Zavod za izvršenje krivičnih sankcija Spuž pružio svu neophodnu podršku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Ovo prave brojanice i suvenire za CPC..

Send this to a friend