Hronika

Krivična prijava protiv direktora Beogradnje Bar zbog utaje poreza

Ilustracija

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv N.S. (41) iz Beograda sa boravkom u Baru i pravnog lica „Beogradnja“ Bar zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa. N.S. je, kako se sumnja, prikrio je podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze od 214.500 eura.

“N.S. je ovo djelo počinio kao osnivač i izvršini direrktor „Beogradnje“  djelujući u ime prijavljenog pravnog lica u namjeri da za to pravno lice ostvari materijalnu korist”, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Policija je izuzela notarske zapise u odnosu na prodaju određenih nepokretnosti kao i dokaze od Uprave za nekretnine, iz kojih su proizišle nove činjenice u vezi sa predmetnom, koje se, kako dodaju u saopštenju, odnose na način izvršenja krivičnog djela i mogući iznos obaveze čije se plaćanje izbjegava.

“Iz notarskih zapisa koje je policija izuzela proizilazi da je u Baru u periodu od jul do oktobara 2017. godine N.S. kao izvršni direktor preduzeća „Beogradnja“ u svojstvu zastupnika navedenog preduzeća kao prodavca, u postupku prometovanja nepokretnosti, u namjeri da djelimično izbjegne plaćanje poreza, pred notarom iz Bara iskazao cijene nepokretnosti u konkretnim ugovorima manjim od tržišne cijene za slične nekretnine na istom području”, dodaje se u saopštenju.

N.S. je na ovaj način, kako se sumnja, prikrio je podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze u svakom pojedinačnom notarskom zapisu i to u ukupnom iznosu od 214.500 eura.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
SergeyNikklasveto
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikkla
Gost
Nikkla

Po vazecem zakonu o porezu na promet nepokretnosti u tom periodu a vazi i sad, prodavac podnosi poresku prijavu i placa porez od 3% na iskazanu cijenu iz ugovora. Onda Poreska uprava uporedjuje tu cijenu sa trzisnim za datu lokaciju i ako se utvrde neslaganja tj da je iskazana cijena manja od trzisne odmah angazuje vjestaka ekonomske struke koji je… Više »

Sergey
Gost
Sergey

Provjeri da li je kupovina od investitora. Tada nema poreza na promet nepokretnosti, već PDV od 21%

sveto
Gost
sveto

Polako svi direktori i njihovi pomocnici ce doci na udar zbog kradje novca iz budzeta raznim malverzacijama.

Send this to a friend