Hronika

Krstoviću trajno oduzeta vila, Maroviću ostao stan

Marović i Begović (Foto: Arhiva CdM)
Marović i Begović

Apelacioni sud potvrdio je odluku Višeg suda u Podgorici kojom se od supruge Svetozara Marovića, Đurđine oduzima novoizgrađena luksuzna vila u najelitnijem dijelu Budve, a koju je ona navodno prodala Radojici Krstoviću iz Tivta. Istom ovom odlukom potvrđen je odluka Višeg suda kojom je odbijen zahtjev za oduzimanje Marovićevog stana od 90 kvadrata. Time je Apelacioni sud odbio žalbe SDT-a i advokata Krstovića koje su izjavljene na prvostepenu presudu, pišu Dnevne novine.

“Apelacioni sud u krivičnom predmetu protiv osuđenog Marovića i lica na koje je prenijeta imovina Krstovića, koji se vodi po zahtjevu za trajno oduzimanje imovine, rješavajući po žalbama Specijalnog državnog tužilaštva i punomoćnika lica na koje je prenijeta imovina, izjavljenih na rješenje Višeg suda donio je rješenje kojim je žalbe odbio kao neosnovane”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Naime, krajem decembra prošle godine Viši sud u Podgorici prihvatio je stav specijalne tužiteljke Lidije Vukčević da luksuzna vila koju je navodno kupio Krstović potiče od novca iz kriminalne djelatnosti. Međutim, Viši sud nije prihvatio zahtjev Specijalnog tužilaštva da se Marovićima oduzme stan od 90 metara kvadratnih jer su u postupku koji se vodio pred ovim sudom dokazali da je stečen legalno.

“Viši sud u Podgorici odbio je zahtjev Specijalnog tužilaštva za trajno oduzimanje stana osuđenog S.M. Istom odlukom suda, od lica na koje je prenijeta imovina R.K. trajno je oduzeta nepokretnost, stambena zgrada, voćnjak i dvorište”, navodi se u presudi Višeg suda.

U završnim riječima tužiteljka Vukčević ostala je u cjelosti pri podnijetom zahtjevu, te navela da postoje dokazi da je Marović pravosnažno osuđen na zloupotrebu službenog položaja, što je prvi uslov za pokretanje zahtjeva za oduzimanje imovine.

Ona je navela i da su ispunjeni uslovi da se trajno oduzme stambena zgrada Radojice Krstovića koju je kupio od Đurđine Marović.

Krstović je tvrdio da je 1.500.000 eura, koje je zajedno uložio sa Isatom Boljevićem za kupovinu vile u Budvi, pozajmljen od biznismena Stanka Subotića. Od tog iznosa za tužiteljku Vukčević nije sporno 300.000 eura kojim je dio kupoprodajne cijene Marovićima isplaćen preko računa, ali je upitan iznos od 1.200.000 eura za koje ne postoji nijedan dokaz da taj novac potiče iz legalnih tokova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cirilo
Gost
Cirilo

JAD I NEVOLJA.

JaviSe
Gost
JaviSe

Sveto se vraca kuci?

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Zna se da je ukrao milione,a ostave mu stan
Cudan je ovaj sud

Velimir
Gost
Velimir

E bogomi nemojte da mi Svetozara i Đurđinu ostavite da se crvene u Beograd,
da nemaju sa čim kafu platit i liječit se od ovako teške bolesti- megalomanija!

Gun
Gost
Gun

Ovo je vec za malo smijeha

budala
Gost
budala

I ko ce sad prodati tu vilu I zaraditi?

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kad ce sveto u zatvor 7 8 godina ….i ispratite sa kojih racuna i li ko im donosi kes u bg i pohapsite sveta sina i suprugu….iznio je milione vratite ih u budzet i da leze 10 godina

Send this to a friend