Hronika

Kumu Duška Kneževića pritvor do 30 dana

Arhiva, ZIKS

Sudija za istrage Višeg suda Miroslav Bašović donio je odluku kojom je kumu odbjeglog biznismena Duška Kneževića, Dejanu Sekuliću, osumnjičenom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, određen pritvor do 30 dana.

Sekulić je u srijedu priveden u Specijalno tužilaštvo na saslušanje i njemu je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević tada odredila zadržavanje od 72 sata.

On je 2009. godine u Atlas banci uzeo kredit, a kao sredstvo obezbjeđenja je položio zemljište koje je bilo pod teretom. Sekulić nije vratio kredit i sumnja se da je Atlas banka oštećena za skoro 600.000 eura te i da je on za taj iznos stekao imovinsku korist.

U istrazi koja je pokrenuta protiv Sekulića u četvrtak izjave su dali bivši potpredsjednik Atlas grupe Mihailo Banjević, bivši izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci Duško Đukanović i bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić. Oni su tužiteljki pojašnjavali pod kojim okolnostima i kako je odobren kredit.

Specijalno tužilaštvo će saslušati i Vesnu Pavlović Furth, bivšu izvršnu direktoricu Atlas mont banke za poslove sa stanovništvom. Ona trenutno nije u Crnoj Gori i nalazi u Hrvatskoj.

Branilac Sekulića, advokat Zdravko Đukanović u izjavi dostavljenoj medijima naveo je da je njegovom klijentu određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom da je državljanin Srbije i Hrvatske, ističući da je odluka nezakonita.

“Odluka o određivanju pritvora apsolutno je nezakonita i u svemu suprotna odredbama ZKP-a Crne Gore. Jedini cilj ovog postupka jeste da se određivanjem pritvora u odnosu na porodicu Duška Kneževića i osobe koje su njemu bliske, izvrši pritisak na Duška Kneževića”, tvrdi advokat Đukanović.

On navodi i da su branioci Kneževića “na mjerama i da ih pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja intenzivno prate”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Samo tiho
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo tiho
Gost
Samo tiho

🤣🤣🤣🤣🤣
KO li je sladeci od Duskovih kumova zaboga

Send this to a friend