Hronika Suđenje za ubistvo

Lašmanova pokušavala da se odbrani, izbodena 16 puta

Foto: Facebook

Ukrajinka Anastasija Lašmanova zadobila je 16 ubodnih rana i minumum 10 udaraca po glavi i tijelu kada je brutalno ubijena u svom stanu u Kotoru 11. maja prošle godine, kazao je danas pred Višim sudom u Podgorici vještak sudske medicine Miodrag Šoć.

Optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici za ubistvo Lašmanove tereti se Arsenije Stanović, sa kojim je ona nekada bila u emotivnoj vezi.

Šoć je u obdukcionom nalazu naveo da je smrt nasilna, te da kod Lašmanove u krvi nijesu pronađeni alkohol i psihoaktivne supstance.

“Podizanje ruku pokojnice ukazuje da se branila od osobe koja joj je zadala povrede. Povrede preloma kostiju lobanje i posledičnog razorenja kore velikog mozga nastale su nakon uboda nožem”, pojasnio je Šoć.

Vještak je kazao da se može pretpostaviti da je povređivanje trajalo u kontinuitetu.

“Ubodne rane nastale su prije preloma kosti lobanje, odnosno rane koja je dovela do smrtne posljedice. Od 16 ubodno-reznih rana samo je jedna mogla biti fatalna i predstavljati tešku tjelesnu povredu. Ostale su ili lake ili obične teške i od njih se ne umire”, kazao je vještak.

Djevojka je izgubila svijest nakon što je okrivljeni tupo-tvrdim predmetom, najverovatnije flašom, udario u predjelu glave zbog čega je došlo do preloma kostiju lobanje i razorenja tkiva velikog mozga.

“Nakon što je zadobila povrede u predjelu lobanje, ona je izgubila svijest i nije se mogla više pomjerati”, naveo je Šoć.

Vještak je pojasnio da je nožem probodena jetra Lašmanove, i da je to jedina rana nanesne nožem koja je mogla biti fatalna.

Pojasnio je da je sa ovom povredom mogla živjeti 20 minuta, možda i duže, kao i da do gubitka svijesti ne bi došlo dok ne bi nastupilo obilno krvarenje.

Suđenje se nastavlja 2. decembra.

28

avatar
1000
18
10
0
 
25
SipakMadracCiriloAnaShaolin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Madrac
Gost
Madrac

On je monstrum i treba ga zatvorit na max 40

Cirilo
Gost
Cirilo

Daleko bilo.U kakvim je mukama cura ispustila dusu.STRASNO.Sestre.djevojke.drugarice ….Ne mogu da zamislim…

Ana
Gost
Ana

Ubistvo??! Zar ovo nije svirepo ubistvo?

Afrika
Gost
Afrika

40 god zatvora u samici

Nedao Bog
Gost
Nedao Bog

E moji komentatori…Ovaj momak je moj sugradjanin I samo mogu reci da je bio dobar sportista I miran momak. O njegovom tati ne zelim da komentarisem jer pokazalo se na TV ko je pratio po Aerodromu sto je radio Zao mi je ovu mladost a sto se desilo to ne znam nit zelim da ulazim u dubinu ovog teskog zlocina… Više »

Šporki Ubljanin
Gost
Šporki Ubljanin

Izać će brzo,ta mala bitanga što ga braniš,a otac je tek posebna priča…ko i ti,taman ste isti…

Shaolin
Gost
Shaolin

pa što ako je bio dobar momak?
trebamo li sad da zamolio admina da nam pobriše komentare đe se užasavamo ovog zločina pa da pišemo ovako idiotski kao ti? i NEDAJ se piše odvojeno

Sipak
Gost
Sipak

A ipak iz nekog razloga zaboravljas onu dozu bahatosti i nadmenosti kod dobrog sportiste i mirnog momka? Da nisi malo pristrasan prema psihopati?

daka
Gost
daka

morbidna slika. ubica i zrtva u zagrljaju

Nnn
Gost
Nnn

Uvesti smrtnu kaznu

Radoman
Gost
Radoman

Svako je ubistvo sramni cin slabijeg a ovo je sramota za citavu drzavu fanatik se izivljavao.

DAKKA SU-57
Gost
DAKKA SU-57

Pa ovaj Soc ili se drogira ili misli da smo svi stoka drogirana . Kako moze biti da je od 16 ubodnih rana samo jedna fatalna. .ima li ovoga u ijednoj zemljin na plneti ?sto znaci , da je 15 puta bilo bezopasno ali da se izivljavao nad zrtvom. ? Cita li ovo neki advikat ,sudija ,ili neko iz struke??

Poteskoce
Gost
Poteskoce

Sta je sporno u misljenju? Coek fino kaze da je samo jedna ubodna rana izazvala povredu opasnu po zivot. Ti mi bi neki strucnjak pa da komentarises.

Raulio
Gost
Raulio

A pušti, naš narod sa Iq-om majmuna a misli da sve zna. Da su samo Investigation Discovery gledali ponešto bi naučili, o čitanju da ne pričam.

Slavko
Gost
Slavko

Ne smijete da objavite komentar koji kaze da mu je otac saucesnik u najtezem krivicnom djelu jer ga je skrivao, a nije u zatvoru? Branite ubicu mlade zene? Kos jedan plus za cdm.

Veeeeruj mi
Gost
Veeeeruj mi

Ima toga svudje i u svakom zakonu, roditelj kad stiti dijete se ne tereti za saucesnistvo!

Mirni
Gost
Mirni

30 godina za nauk drugima!!!

Puklo sve
Gost
Puklo sve

Sad ce da ispliva na povrsinu sistem rada pravnih institucija o kojima stizu ovi svakojaki snimljeni razgovori… to je DPS porodica i bice kao u slucaju onog monstruma sto ubi bracu Gojacanin- stariji maloljetnjik i mladji punoljetnik koji do tada nije mrava zgazio a ova ga varala. Pa ko to ne bi uradio ( otprilike ta prica)…. I eto ga… Više »

Putalj
Gost
Putalj

Ne razumijem stavljanje slike ubice sa ubijenom i još nasmijani!?

Muštro Kol
Gost
Muštro Kol

Šta očekujete od retardiranih medija? Dobro im je ona Hrvatica,Rudan rekla

Cegevara
Gost
Cegevara

40 god bi mi leza dana ispod da se ja pitam ..

Real Realni
Gost
Real Realni

Tuga totalna

Send this to a friend