Hronika

Ljiljani Klikovac nije oduzet predmet

Klikovac, foto: YouTube screenshot

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva juče su demantovali navode pojedinih medija da je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković oduzeo od Ljiljane Klikovac, rukovodioca podgoričkog Osnovnog tužilaštva, predmet navodnog lažnog svjedočenja protiv predsjednika Skupštine i Socijaldemokrata Crne Gore Ivana Brajovića i još nekoliko osoba i dodijelio ga u rad drugom tužiocu, pišu Dnevne novine.

Kako je saopšteno tom listu iz Vrhovnog državnog tužilaštva, pomenuti predmet nije oduzet, već je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici taj predmet shodno zakonu dostavilo Vrhovnom državnom tužilaštvu na razmatranje.

“Informacija o predmetu na koji se odnose Vaša pitanja dostavljena je poslaniku Aleksandru Damjanoviću. Ne radi se o oduzimanju predmeta, već je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navedeni predmet dostavilo Vrhovnom državnom tužilaštvu na razmatranje”, naveli su iz VDT-a.

Naime, nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović je 18. aprila ove godine od Stankovića tražio informacije o tome u kojoj je fazi predmet lažnog svjedočenja Ramada i šta je preduzeo kako bi se, kako je naveo poslanik, spriječila opstrukcija pravde. s obzirom na to da su tri rješenja o odbacivanju prijave protiv Brajovića nezakonita.

U odgovoru koji je dobio Damjanović jasno stoji “Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navedeni predmet dostavilo je Vrhovnom državnom tužilaštvu na razmatranje i isti je dodijeljen u rad”.

Prema saznanjima Dnevnih novina, tužiteljka Klikovac će se obratiti nadležnim tijelima koja se bave medijima zbog pokušaja povrede njenog profesionalnog ugleda. Žalbe će biti podnijete Medijskom savjetu za samoregulaciju, kao i Ombudsmanu Vijesti, s obzirom na to da je ovaj medij objavio informaciju o navodnom oduzimanju predmeta.

6

avatar
1000
4
2
0
 
5
LjutaVasilijemojsilovićMila Kvaži
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Evo kako će naša slavna tuziteljka osnažiti pravni sistem i pravdu. Bravo za Ljiljanu.

Mila K
Gost
Mila K

hahahaha

nije oduzeto nego nije u njenom stolu više

nema kraja uniženju tobožnje vladavine prava u CG

važi
Gost
važi

očigledno je da nemamo ni sudstvo ni državu.

Ljuta
Gost
Ljuta

Mnogi bi bili odavno u zatvor zbog lažnog svedočenja……ovo ukazuje da vrh tužilaštva skripi

mojsilović
Gost
mojsilović

Škripi? A ono je podmazano da ne može bolje, vjeruj mi.

Ljuta
Gost
Ljuta

Mislio sam da od one Mitove koverte nema potraživanja od većinskog donatora

Send this to a friend