Hronika

Maloljetnik iz CG uhapšen u Italiji sa kalašnjikovim

Petnaestogodišnji I.R., crnogorski državljanin uhapšen je prekjuče u romskom kampu “Kjavano” nadomak Napulja u Italiji, nakon što su službenici policije kod njega pronašli “kalašnjikov”, pišu Dnevne novine.

Kako prenose italijanski mediji, prekjuče je, na osnovu dojave, izvršen pretres kamp prikolice u kojoj je I.R. živio sa familijom u pomenutom kampu. Naime, neko od komšija prijavio je policiji da je dječak prije par dana nakon svađe u kampu prijetio da će ih pobiti i pritom uperio “kalašnjikov” u njihovom pravcu.

“U kamp kućici, pored kreveta na kojem je spavao petanestogodišnji Rom je krio automatsku pušku marke “kalašnjikov” sa dva puna šanžera. Puška je bila sakrivena u drvenoj kutiji sa poklopcem na kojem je bilo ogledalo, odmah pored kreveta na koji leži maloljetnik”, navode italijanski mediji.

I.R. je uhapšen i priveden na saslušanje u lokalnu policijsku stanicu, gdje je uz prisustvo roditelja dao izjavu da je pušku on lično nabavio, međutim odbio je da kaže kako i od koga. Takođe, inspektorima nije htio da objasni zašto mu je trebalo oružje.

On je nakon saslušanja odveden u maloljetnički dom “Colli Aminei” u Napulju.

Zaplijenjena puška i municija poslati su na balističko i papilarno vještačenje, kako bi se utvrdilo da li je to oružje korišćeno za zastrašivanje ili čak za izvršenje nekog ozbiljnijeg krivičnog djela.

 

Send this to a friend