Hronika

Mandiću i Kneževiću oduzeti pasoši

Viši sud u Podgorici je, na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, donio rješenje o oduzimanju pasoša poslanicima DF-a Andriji Mandići i Milanu Kneževiću.

<<<<Mandiću sud zabranjuje da napušta Podgoricu?<<<

Protiv tog rješenja dozvoljena je žalba.

“Radi tačnog i potpunog informisanja javnosti ukazujemo da je ranijom odlukom suda prema optuženima izrečena mjera nadzora privremeno oduzimanje putne isprave- diplomatskog pasoša”, kazala je savjetnik za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

Uprava policije obavijestila je Viši sud u Podgorici da je Mandić, protiv kojeg se vodi krivični postupak pred ovim sudom, prekršio mjeru nadzora oduzimanje putne isprave, kada je ilegalno prešao državnu granicu.

“O daljem postupanju, sud će odlučiti shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, kazala je Muzurović.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Višem sudu predložilo preduzimanje mjera protiv Mandića nakon što je on pokušao da napusti državu iako mu je zabranjen izlazak iz Crne Gore, jer je jedan od optuženih za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine. Njemu su ranije oduzete putne isprave.

CdM je prvi objavio informaciju da je Mandić, u četvrtak oko 23 sata, zajedno sa Milanom Lekićem i Vojom Pićanom, ilegalno iz Crne Gore prešao u Srbiju.

<<<CdM saznaje: Andrija Mandić ilegalno napustio Crnu Goru<<<

Policija sumnja da je akcija unaprijed pripremana jer je u organizaciji ilegalnog prelaska Cupara koristio traktor kojim je očistio šumski put do srpke granice. Kako je CdM ranije objavio, njih je u Srbiju prebacio Nenad Cupara koji živi u selu Miljakovci, u blizini granice sa Srbijom.

Mandić je po povratku iz Srbije negirao medijske navode da je planirao da pobjegne iz Crne Gore.

<<<Mandić: Nemam namjeru da bježim iz Crne Gore, nisam kukavica<<<

Na vanrednoj konferenciji za medije kazao je da nije bježao iz Crne Gore, već da je u okviru partijskih aktivnosti obilazio sela koja se nalaze na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Slađana Đukanović

Send this to a friend