Hronika

Mijović i Jovanović izrešetani u iznajmljenom stanu

Policija i forenzičari na mjestu zločina, foto: dpa

Podgoričanin Darko Mijović i Danilovgrađanin Nikola Jovanović ubijeni su preksinoć u Njemačkoj. U toj pucnjavi, koja se dogodila u Berlinu, ranjeni su i Podgoričanin Miloš Pavićević i državljanin Srbije Miloš Vesković, koji je porijeklom takođe iz Crne Gore.

<<<Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni u Njemačkoj<<<

Prema podacima crnogorske policije, obojica ubijenih bili su bliski škaljarskom klanu, a sa tom kriminalnom grupom iz Kotora povezana su i dvojica ranjenih, prenosi Dan.

Kako pokazuju prvi rezultati istrage, nekoliko zasad neidentifikovanih lica upalo je u stan u kojem su bili Mijović, Jovanović, Pavićević i Vesković i ispalilo na desetine metaka u njih četvoricu, nakon čega su pobjegli.

Ubrzo je na lice mjesta stigla policija, koja je izuzela sve tragove i povrijeđene prevezla na ukazivanje ljekarske pomoći.

Odmah je utvrđeno da je u pitanju nastavak rata kavačkog i škaljarskog klana.

Berlinska policija provjerava kada su ubijeni i ranjeni ušli i Njemačku i čime su se bavili u toj državi.

Dva beživotna tijela pronađena su juče ujutru, oko pet časova, u stanu u opštini Forst.

Policajci su iz zgrade u kojoj je došlo do ubistva evakuisala sve stanare jer je utvrđeno da postoji mogućnost da je u nekom od stanova i vozila parkiranih ispred zgrade postavljen eksploziv, zbog čega je izvršena detaljna provjera terena.

Portparol njemačke policije saopštio da je prema stanju u kojem se nalaze leševi odmah utvrđeno da je riječ o ubistvu. Ipak, više detalja, osim toga da na slučaju radi veliki broj policajaca, nije iznosio.

Kako su prenijeli njemački mediji, jedan od ranjenih je helikopterom prebačen na ukazivanje ljekarske pomoći.

Mijović je iz spuškog zatvora izašao krajem marta, kada su u Višem sudu u Podgorici Vladimir Ulama i on oslobođeni optužbe da su 8. jula 2016. godine na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca.

Prema podacima iz policije, Jovanović je duže vrijeme živio u inostranstvu.

Pavićević je njihov bliski prijatelj, kao i Vesković, koji je teško ranjen i njemački ljekari se bore da mu spasu život. On je rođak Darka Veskovića, zvanog Prika, koji je, prema sumnjama bezbjednosnih službi, jedan od glavnih egzekutora škaljarskog klana.

On se trenuto nalazi u pritvoru zbog sumnje da je sa Nemanjom Ivanovim 10. marta prošle godine ubio Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu.

Kontrolisani i privođeni u Podgorici

Jovanović i Pavićević su se u novembru 2017. našli na meti podgoričke policije u sklopu akcije u kojoj su kontrolisana lica povezana sa škaljarskim klanom.

Tada su izvršeni pretresi u Podgorici, Danilovgradu i Bijelom Polju. Tokom pretresa na 33 lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica, pronađeni su oružje, municija, droga, vozila, sredstva komunikacije i druge stvari i predmeti, a privedeno je 29 osoba, od čega je samo jedno lice zadržano.

U Bijelom Polju su tada uhapšene četiri osobe zbog ranijih krivinnih djela i za kojima je bila raspisana potraga.

U Podgorici su tada pretreseni objekti koje koriste Milić Minja Šaković, Marko Šaković, Miloš Šaković, Nikola Jovanović, Savo Lopičić i Miloš Pavićević. Inspektori su tada uhapsili Jovanovića, kod koga su pronađeni municija, puške, meta za vježbanje i automobil “Mercedes”.

12 Komentara na "Mijović i Jovanović izrešetani u iznajmljenom stanu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend