Hronika

Miloš Marović za 13 godina prihodovao 1.500.000 eura

Miloš Marović je od 2002. do 2014. godine ostvario prihode koji su nadmašili njegove rashode, navodi se u dopunskom nalazu finansijske struke koji su potpisali vještaci Predrag Rakočević i Hamid Šabović, piše Pobjeda.

Vještaci su juče u Višem sudu predstavili četiri varijante obračuna rashoda i prihoda i ni u jednoj varijanti nijesu našli da je Marović imao više rashoda od prihoda.

Prema nalazima vještaka, proizilazi da je Marović za 13 godina zaradio više od milion i po eura (1.561.428,54), što znači da je godišnje prosječno prihodovao oko 120.000 eura, odnosno nekih deset hiljada eura mjesečno.

Sudeći po nalazima vještaka, Marović je, već od 18 godina, kao mladi odbojkaš Budvanske rivijere bilježio značajne prihode, koji su se kasnije uvećavali raznim zajmovima, kreditima ili kupoprodajama. Što se tiče prihoda od odbojke, vještaci su naveli da je Marović od toga prihodovao oko 50.000 eura, a da su to utvrdili na osnovu ugovora koji se nalaze u spisima predmeta.

Prilikom prve tri varijante obračuna, kako se ističe u nalazima prezentiranim u Višem sudu, vještaci su “uzeli u obzir iskaze svjedoka, ugovore o zajmu, prihode po osnovu profesionalnog angažovanja u OK Budvanska rivijera, kupoprodajnih ugovora nekretnina, prihoda po osnovu kreditnih zaduženja kod banaka u Crnoj Gori, dokumentovanih prihoda članova porodice (svadbeni pokloni u novcu), kao i prihode po osnovu kamate na oročena sredstva“.

U sve tri varijante Marovićevi prihodi su, tvrde vještaci, bili veći od rashoda tokom trinaest godina u prvoj za 115.029, 83 eura, u drugoj za 146.733,48, a u trećoj varijanti razlika u korist prihoda iznosila je 96.626,88 eura.

Zanimljivo, u četvrtoj varijanti vještaci su obračun prihoda radili, kako se ističe, „isključivo na bazi vjerodostojnih finansijskih isprava među kojima nema pisanog dokumenta koji bi potvrdio izjavu Nade Marović da je njen otac pozajmio Milošu Maroviću 75.000 eura“.

Da li su u prethodne tri varijante prihode obračunavali bez vjerodostojnih finansijskih iskaza cijeniće Viši sud.

Kako god, i u četvrtoj varijanti obračuna, vještaci su utvrdili da i bez priliva od 75.000 eura, “pozajmice“ i prihodi Marovića nadmašuju njegove rashode za 40.029,87 eura.

Vještak Šabović je naveo da je, prilikom analiziranja dokaza koji se odnose na prilive sredstava Marovića, odrađen i spisak novčanih poklona sa svadbe (oko 26.000 eura), ističući da ostavlja sudu na procjenu spisak, jer on sa stanovišta finansijske struke ne predstavlja vjerodostojnu finansijsku ispravu.

Iz dijela dokumentacije kojom Pobjeda raspolaže, nije jasno da li su u prihode uračunate i druge pozajmice koje su pojedinci davali Maroviću. Tako je, na primjer, svjedok Petar Miloš kazao ranije na suđenju da je u periodu od 2002. godine do 2005. godine pozajmio  Maroviću oko 50.000 eura.

Sa druge strane, Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da iz dokaza tokom finansijske istrage nepobitno proizilazi da je Miloš Marović od 2006. do 2014. godine imovinu stekao kriminalom. Tužiteljka Lidija Vukčević zatražila je ranije da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovna imovina njegove supruge Tamare, te stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Za trinaest godina, od 2002. do kraja 2014. godine Miloš Marović je imao nešto više od milion i četristo hiljada eura. Iznos odliva novca (rashoda Marovića u navedenom periodu prema raspoloživoj dokumentaciji iznosio je 1.446.398,67 eura.

Naredno ročište u Višem sudu je zakazano za 24. jun.

Miloš Marović je sin Svetozara Marovića, bivšeg visokog funkcionera DPS-a, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je budžet oštetila za milionske iznose.

Mlađi Marović je potpisao nagodbu sa Tužilaštvom i priznao da je bio dio kriminalne grupe i pristao da odleži godinu zatvora. Tu kaznu nije odležao već je tražio da je izdržava u Srbiji jer ima njihovo državljanstvo.

Prema raspoloživim podacima, mlađi Marović se nalazi u Srbiji, u Beogradu, gdje je često viđan. U javnosti se nedavno pokazao tokom finalne serije ABA lige i utakmice košarkaša Crvena Zvezda-Budućnost u Pioniru.

Za Svetozarom Marovićem je raspisana crvena potjernica i on se nalazi u Srbiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Koja sam ja budala.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Neće valjda odšteta mladjem Maroviću biti manja od odštete Kaliću.

Dejan sudbina
Gost
Dejan sudbina

Nikad vise dusana ne mogu gledati istim očima.

Panda
Gost
Panda

Maknite ovu sliku traumiraju se djeca..

Kokos
Gost
Kokos

Lijep,mlad,pametan,sposoban.
ZA GRADONAČELNIKA!!!
hihih

Prešo
Gost
Prešo

Postaviti ga za premijera.Uspješan školovan i mlad i naravno sposoban da ošulja.

ND
Gost
ND

Samo? Greote!

samo jako
Gost
samo jako

vrijedan momak…ovo je samo stanje kartice…jedne

Mesa
Gost
Mesa

E taj iznos novca je nesto. o cemu treba pricati a ne. dizemo pricu o Blazu koji sa 30 ljeta ima poneki miliom..Bravo Milose muski samo.napred .

Spajalica
Gost
Spajalica

nekome je život Sveto, nekome maćeha

Terra nova
Gost
Terra nova

Mali je sposoban na tatu – e zemljo otvori se !

Piroska
Gost
Piroska

Mozemo li da znamo koliko je platio poreza na ovaj “legalan” posao.

priganica
Gost
priganica

kakve vajde i da je platio i da nije ,gradjanima svakako nece biti bolje .

Fujto
Gost
Fujto

Neko se u tranziciji snašao, neko je gubitnik veli naš predsjednik. Mali se dobro snašao, vrijedne ruke, tatine naravno

Vidoje
Gost
Vidoje

Baš veseo momčić. Iz očiju mu izvire bistrina. Načitan… Roditelji uložili novac u njegovo obrazovanje. Vaspitan…
P.S. A, kako mi ide ovaj sarkazam 😉

Blaki
Gost
Blaki

To što je zaradio tolike pare i Rokfeleru bi kompleks nabačio .
No ne brinem se previše .Sve će mu država vratiti ,i to sa kamatom .
Brinem se ,što smo mu ,mi ,žiranti pa će mi mu mi vrćati.

đurica
Gost
đurica

Puno,mnogo kake CRNOGORSKI stručnjaci.Kada bi se u normalnom svijetu tako novac zarađivao,svi bi nakon deset godina u svijetu bili bogati.Neserite.Ovako na žalost se mora vama reći.VIi ste velike seronje.

Boca Senior
Gost
Boca Senior

Značajan prihod je ostvario prodavanjem praznih flaša.

bane
Gost
bane

Ja sam mislio da je u bulu pa da ga pomognemo sa jedno par stotina tisuča

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Ulazimo ljudi u ovu djecu vidjite kako su napredna! E svaka ti cast mladicu.

Marinko
Gost
Marinko

Ima li coeka da bi za njega cerku udao pored svih para?

Pol
Gost
Pol

Tresla se gora rodio se mis!ali bukvalno mis!

.....
Gost
.....

Ovih milion I po je posteno zaradio, ukra’ je samo onih 300 hiljada sto je posteno vratio, tako mi svetog luka I svetog tajnovidca

Legenda
Gost
Legenda

Ružan je brate na ovu sliku, dzabe mu i milion eura

Duka
Gost
Duka

Svaki 2nd inženjer pa na gore će da zaradi ove pare na brodu za 13 godina. Drugi su mnogo više para od porodice Marović klepili pa nikome ništa. Ne znam što je frka. U poslednje vrijeme se kriminal podspješuje pa se prvatite posla i plaćajte kome treba. I ne zaboravite da častite one stare ljude subotom ujutru na pjaci, dok… Više »

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Slaba ti je racunica Duka, ocito ti matematika nije jaca strana. Idi na brod pa da vidim oces li za 13 godina zaradit milion i po eura. Ali imaj u vidi da nisi 13 godina non-stop na brod, kad si kuci ne primas platu nego zivis od onog sto si zaradio. A….mozes ti i za dva ugovora zaradit milion…..pa ako… Više »

Barbados
Gost
Barbados

Bago taaaju sposobno li je hahaha

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koliko je onda Blažo “prihodovao”?

Rade
Gost
Rade

Džaba mu kad ovako izgleda.

Mile
Gost
Mile

Mozda ne izgleda dobro ali je mogo da bira sa kojom ce djevojkom u Bd . U redu su cekale da ih izabere

Dinamit
Gost
Dinamit

Koja je cekala to ovoga lika? Ne zasmijavaj me. Vise ce djevojaka uvatit radnik obicni sa mjesalice no ovaj “milioner”

Aja
Gost
Aja

Pa je li mu to neki plus u zivotu ahahhaha kako je druze?

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Vjeruje li ko u ovu sprdnju…….ha, ha, pa to mu je dzeparac…..dje je resto….Prije ce Milos poc na Mjesec nego sto ce bit izrucen Crnoj Gori…Ovo je otimacina za rubriku…Da li je moguce…..

free samples
Gost
free samples

e ovakva nam je sva istina o Crnoj Gori (lideri u regionu,najjaca ekonomije,prvi za EU,stopa kriminala,posteni izbori,postena vlast) da ne nabrajam smucice mi se na jutro

Mile
Gost
Mile

Ocigledno je da se ovaj proces vodi na silu . Covjeku oce da uzmu jedan stan ( svaki covjek u Cg ima stan ) Mora da su se Marovici zamjerili Djukanovicima

Pop
Gost
Pop

Svi u Budvi znaju da Marovici imaju veliku vrijednosu djedovini i da im je pola Jaza njihovo

Vlado19784
Gost
Vlado19784

A drugu polovinu su prepisali pomocu strine

narod.
Gost
narod.

vraticemo mi to, i za taaaja…

Dule
Gost
Dule

Masala od “postenog”Milosa Svetova Marovica,a dje ce kruska no pod krusku.I ja sam “prihodovao”200 eura penzije za 40 godina radnog staza,na teskim fizickim poslovima,a nije mi Bogami “niko kriv”sto ja volim svoju drzavu Ctnu Goru,pa i “neka je po meni”i dostini naroda.

Boris
Gost
Boris

ti si jedna fina budala!!!

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Znate li koliko je samo radio,po citav dan i noc ,sve su mu kuci vikali da odmori malo a on nije htio dok ne zaradi prvi milion
Punio je kese u voli
Cistio plaze
Strazario…
I pogledaj ga sad MILIONER,nijedan posao mu nije bio tezak

Joxim
Gost
Joxim

Dečko ni najmanje nije kriv. Ponašao se na isti način kao sva funkcionerska djeca. Jedino što je,iz ko zna kojih razloga,njegov tata došao u nemilost.

Neutralan
Gost
Neutralan

“nemilost”?!🤔

Ćotek
Gost
Ćotek

zaradio je taj prvi meleon na svoju grbaču…. zna to Djina dobro, ako iko!!!
Drž’ se Miloše u izgnanstvu, plaćaćemo ti te dushewne bolove trostruko 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑

Masala
Gost
Masala

Ova djeca cg funkcioneri su sve živi vunderking Be razumijem samo kako su ovi ostali toliko baš ograničeni.

Velimir136@gmai
Gost

Dovoljno za doživotnu!

Sigurica
Gost
Sigurica

Ipak je 13 … srećan broj…. sprdnja !!!

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Tacno sam znao da ce drzava da mu plati za ovo maltretiranje oko miliona on nije kriv.ovdje su krivi gradjani crne gore.

Lscg
Gost
Lscg

Ja ti jemac, građani nego što.

Send this to a friend