Hronika

Miloš Marović za 13 godina prihodovao 1.500.000 eura

Miloš Marović je od 2002. do 2014. godine ostvario prihode koji su nadmašili njegove rashode, navodi se u dopunskom nalazu finansijske struke koji su potpisali vještaci Predrag Rakočević i Hamid Šabović, piše Pobjeda.

Vještaci su juče u Višem sudu predstavili četiri varijante obračuna rashoda i prihoda i ni u jednoj varijanti nijesu našli da je Marović imao više rashoda od prihoda.

Prema nalazima vještaka, proizilazi da je Marović za 13 godina zaradio više od milion i po eura (1.561.428,54), što znači da je godišnje prosječno prihodovao oko 120.000 eura, odnosno nekih deset hiljada eura mjesečno.

Sudeći po nalazima vještaka, Marović je, već od 18 godina, kao mladi odbojkaš Budvanske rivijere bilježio značajne prihode, koji su se kasnije uvećavali raznim zajmovima, kreditima ili kupoprodajama. Što se tiče prihoda od odbojke, vještaci su naveli da je Marović od toga prihodovao oko 50.000 eura, a da su to utvrdili na osnovu ugovora koji se nalaze u spisima predmeta.

Prilikom prve tri varijante obračuna, kako se ističe u nalazima prezentiranim u Višem sudu, vještaci su “uzeli u obzir iskaze svjedoka, ugovore o zajmu, prihode po osnovu profesionalnog angažovanja u OK Budvanska rivijera, kupoprodajnih ugovora nekretnina, prihoda po osnovu kreditnih zaduženja kod banaka u Crnoj Gori, dokumentovanih prihoda članova porodice (svadbeni pokloni u novcu), kao i prihode po osnovu kamate na oročena sredstva“.

U sve tri varijante Marovićevi prihodi su, tvrde vještaci, bili veći od rashoda tokom trinaest godina u prvoj za 115.029, 83 eura, u drugoj za 146.733,48, a u trećoj varijanti razlika u korist prihoda iznosila je 96.626,88 eura.

Zanimljivo, u četvrtoj varijanti vještaci su obračun prihoda radili, kako se ističe, „isključivo na bazi vjerodostojnih finansijskih isprava među kojima nema pisanog dokumenta koji bi potvrdio izjavu Nade Marović da je njen otac pozajmio Milošu Maroviću 75.000 eura“.

Da li su u prethodne tri varijante prihode obračunavali bez vjerodostojnih finansijskih iskaza cijeniće Viši sud.

Kako god, i u četvrtoj varijanti obračuna, vještaci su utvrdili da i bez priliva od 75.000 eura, “pozajmice“ i prihodi Marovića nadmašuju njegove rashode za 40.029,87 eura.

Vještak Šabović je naveo da je, prilikom analiziranja dokaza koji se odnose na prilive sredstava Marovića, odrađen i spisak novčanih poklona sa svadbe (oko 26.000 eura), ističući da ostavlja sudu na procjenu spisak, jer on sa stanovišta finansijske struke ne predstavlja vjerodostojnu finansijsku ispravu.

Iz dijela dokumentacije kojom Pobjeda raspolaže, nije jasno da li su u prihode uračunate i druge pozajmice koje su pojedinci davali Maroviću. Tako je, na primjer, svjedok Petar Miloš kazao ranije na suđenju da je u periodu od 2002. godine do 2005. godine pozajmio  Maroviću oko 50.000 eura.

Sa druge strane, Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da iz dokaza tokom finansijske istrage nepobitno proizilazi da je Miloš Marović od 2006. do 2014. godine imovinu stekao kriminalom. Tužiteljka Lidija Vukčević zatražila je ranije da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovna imovina njegove supruge Tamare, te stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Za trinaest godina, od 2002. do kraja 2014. godine Miloš Marović je imao nešto više od milion i četristo hiljada eura. Iznos odliva novca (rashoda Marovića u navedenom periodu prema raspoloživoj dokumentaciji iznosio je 1.446.398,67 eura.

Naredno ročište u Višem sudu je zakazano za 24. jun.

Miloš Marović je sin Svetozara Marovića, bivšeg visokog funkcionera DPS-a, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je budžet oštetila za milionske iznose.

Mlađi Marović je potpisao nagodbu sa Tužilaštvom i priznao da je bio dio kriminalne grupe i pristao da odleži godinu zatvora. Tu kaznu nije odležao već je tražio da je izdržava u Srbiji jer ima njihovo državljanstvo.

Prema raspoloživim podacima, mlađi Marović se nalazi u Srbiji, u Beogradu, gdje je često viđan. U javnosti se nedavno pokazao tokom finalne serije ABA lige i utakmice košarkaša Crvena Zvezda-Budućnost u Pioniru.

Za Svetozarom Marovićem je raspisana crvena potjernica i on se nalazi u Srbiji.

49

avatar
1000
40
9
0
 
44
Bot sa 7 imenaCrnogorkaDejan sudbinaAjaPanda
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Koja sam ja budala.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Neće valjda odšteta mladjem Maroviću biti manja od odštete Kaliću.

Dejan sudbina
Gost
Dejan sudbina

Nikad vise dusana ne mogu gledati istim očima.

Panda
Gost
Panda

Maknite ovu sliku traumiraju se djeca..

Kokos
Gost
Kokos

Lijep,mlad,pametan,sposoban.
ZA GRADONAČELNIKA!!!
hihih

Prešo
Gost
Prešo

Postaviti ga za premijera.Uspješan školovan i mlad i naravno sposoban da ošulja.

ND
Gost
ND

Samo? Greote!

samo jako
Gost
samo jako

vrijedan momak…ovo je samo stanje kartice…jedne

Mesa
Gost
Mesa

E taj iznos novca je nesto. o cemu treba pricati a ne. dizemo pricu o Blazu koji sa 30 ljeta ima poneki miliom..Bravo Milose muski samo.napred .

Spajalica
Gost
Spajalica

nekome je život Sveto, nekome maćeha

Terra nova
Gost
Terra nova

Mali je sposoban na tatu – e zemljo otvori se !

Piroska
Gost
Piroska

Mozemo li da znamo koliko je platio poreza na ovaj “legalan” posao.

priganica
Gost
priganica

kakve vajde i da je platio i da nije ,gradjanima svakako nece biti bolje .

Fujto
Gost
Fujto

Neko se u tranziciji snašao, neko je gubitnik veli naš predsjednik. Mali se dobro snašao, vrijedne ruke, tatine naravno

Vidoje
Gost
Vidoje

Baš veseo momčić. Iz očiju mu izvire bistrina. Načitan… Roditelji uložili novac u njegovo obrazovanje. Vaspitan…
P.S. A, kako mi ide ovaj sarkazam 😉

Blaki
Gost
Blaki

To što je zaradio tolike pare i Rokfeleru bi kompleks nabačio .
No ne brinem se previše .Sve će mu država vratiti ,i to sa kamatom .
Brinem se ,što smo mu ,mi ,žiranti pa će mi mu mi vrćati.

Send this to a friend