Hronika

MUP za policajce kupuju i bermude

ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je tender za nabavku policijskih uniformi i radne odjeće u vrijednosti do 535.000 eura. Ponuđač je u obavezi da uz ponudu dostavi naručiocu uzorak svih djelova uniforme i radne odjeće iz specifikacije po partijama, shodno tehničkim opisima datim u tenderskoj dokumentaciji.

U dokumentaciji se navodi da se kupuje 6.300 košulja i 6.700 majica kratkih rukava, te 3.150 pari plitkih cipela. Nabavlja se i po 280 bermuda i polo majica, kao i 140 pari cipela, takozvanih brodarica.

Ponuđač je dužan da u ponudi dostavi sertifikat o izvršenim ispitivanjima od strane ovlašćenog sertifikovanog instituta, a na osnovu traženih parametara iz tehničke specifikacije. Ponuđač mora da dostavi dokaz o akreditaciji laboratorije koje je izvršila ispitivanja, odnosno da dostavi službeni dokument koji je laboratoriji izdala nadležna institucija, koja dodjeljuje akreditaciju laboratorije.

Ponude se predaju do 14. maja. Kako se radi o hitnoj nabavci koju treba sprovesti u što kraćem roku, da bi službenici Uprave policije počeli da nose službenu uniformu i opremu, zbog početka ljetnje sezone, a pošto naručilac nije postavio zahtjeve koji bi učesnicima iziskivali dodatno vrijeme za pripremu dokumentacije ili pribavljanje posebnih informacija vezanih za postupak, smatramo da su se stekli uslovi da se navedena nabavka sprovede u otvorenom postupku sa skraćenim rokom navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Send this to a friend