Hronika

Na udaru policije lokali sumnjivi zbog prostitucije

U posljednjih pet godina podnijeto je deset krivičnih prijava protiv 17 osoba zbog sumnje da su posredovale u prostituciji. To je zvaničan podatak Uprave policije, koja ima indicije da se ovo krivično djelo obavlja i u nekim ugostiteljskim objektima, ali za to još uvijek nema dovoljno dokaza.

Uprava policije naglašava da ima indicije da se u nekim objektima u Crnoj Gori obavlja posredovanje u prostituciji. U policiji navode da preduzimaju aktivnosti na provjeri ovih podataka i eventualnom procesuiranju osoba koje čine ovo krivično djelo. Naglašavaju da do ovih podataka dolaze isključivo operativnim radom.

“Uprava policije preduzima preventivne i represivne mjere i radnje po svim linijama rada, a osnov za otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela koja obuhvataju i krivična djela u vezi sa seksualnom eksploatacijom je upravo operativni rad policije”, saopštili su iz Uprave policije.

Objašnjavaju da je bavljenje prostitucijom prekršaj koji je predviđen Zakonom o javnom redu i miru što znači da ne podliježe krivičnoj odgovornosti, dok je podsticanje ili posredovanje u prostituciji krivično djelo koje je navedeno Krivičnim zakonikom.

Uprava policije je u prethodnom periodu realizovala nekoliko akcija koje su bile usmjerene na otkrivanje i procesuiranje lica koja na organizovani način vrše ovo krivično djelo. Ovim akcijama bili su obuhvaćeni objekti u kojima je posredovanje u prostituciji vršeno sa određenim stepenom organizovanosti, odnosno kroz krivično djelo kriminalno udruživanje.

Kroz realizovane akcije identifikovane su ženske osobe koje su seksualno eksploatisane, a krivično su procesuirane tri ženske osobe zbog izvršenja krivičnog djela u vezi sa prostitucijom.

Iz policije tvrde da se prostitucijom uglavnom bave žene iz regiona.

“Na osnovu raspoloživih podataka može se reći da se prostitucijom bave ženske osobe koje su porijeklom iz zemalja regiona. Uprava policije nije evidentirala muške osobe koje se bave prostitucijom”, pojasnili su iz policije.

19

avatar
1000
14
5
0
 
19
prijateljvekiMinaKomoviaaaaxa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

ako prevare polismene za procenat, onda ih obilaze i hapse

Komovi
Gost
Komovi

Da li se u ove lokale ubraja i urgentni centar?

aaaaxa
Gost
aaaaxa

legalizovat prostitucija ka sav normalan svijet !

Car
Gost
Car

Na svakom ulazu od “tih lokala”stoji policajac u civilu kao obezbedjenje…e ne znam😃

Zoka ko
Gost
Zoka ko

Valentino radi ubija

Pajo
Gost
Pajo

Ko ih kontrolise?

Dusko
Gost
Dusko

u svijetu se pod masazom i njegom tjela radi to diskretno. Ovdje malo kasne

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Na kraju naselja Zelenika, pored vulkanizerske radnje Stanić pružaju se,, neke “usluge. Obično naveče.

skejsis
Gost
skejsis

Koji su to lokali,dajte spisak sa adresama

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što, da svratiš?

Bnjj
Gost
Bnjj

Ne budimo licemeri legalizujmo prostituciju, svako ima pravo da radi sa svojim tijelom šta hoće, to se ne može zabraniti u pola Evrope je to legalno, ovako mafijaši zarađuju a žene su žrtve

P,OLTRON
Gost
P,OLTRON

Kad će akcija protiv najrasprostranjenije prostitucije – širi se ko kuga političke prostitucije ima je svuda skupštini lokalu kabinetima restoranima kućama stanovima .. jahtama hotelima …..

cetinje
Gost
cetinje

A dajte mi neku “adresu”da i ja bacim nesto na ove stare kosti,pa makar i da “mislim”da mogu.

Garfild
Gost
Garfild

Restoran Skupštine Crne Gore.
Uživaj prijatelju !

prijatelj
Gost
prijatelj

U Skupštini??? Kako? Ne bi smjelo tamo.To je Narodni dom 🤓

Mina
Gost
Mina

Hvala ti na duhovitom komentaru,makar si me danas,na ovaj kisni dan,nasmijao.

...
Gost
...

A polivija stoji ispred njih

Bnjj
Gost
Bnjj

Legalizujte prostituciju

Lik
Gost
Lik

Legalizujte to i batalite vise glumu. U svaki grad CG postoje lokali sa prostitutkama. U BD policija cak ispred jednog svakodnevno stoji i kontrolise saobracaj. Kao ne znaju sta im se desava iza ledja na 5 m.

Send this to a friend