Hronika

Nagodio se sa Tužilaštvom: Predrag Vukadinović od danas na slobodi?

Foto: CdM

Podgoričanin Predrag Vukadinović jedan od osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije koja se dovodi u vezu sa likvidacijom Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, 31. marta u centru Podgorice danas će se naći na slobodi, nakon što je njegov advokat Velibor Marković predao sudu predlog za ukidanje pritvora za njegovog branjenika. Naime, okrivljeni Vukadinović prekjuče je zvanično potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom i nagodio se na osam mjeseci zatvora, a kako je za Dnevne novine potvrdio Marković predlog za ukidanje pritvora je odmah predat jer se njegov branjenik u Istražnom zatvoru nalazi već sedam mjeseci i 10 dana.

Prema navodima optužnice, on je imao zadatak da izvršava uputstva i naredbe članova kriminalne organizacije, da obezbjeđuje, iznajmljuje sredstva za izvršenje krivičnih djela vozila, pruža logističku podršku drugim članovima kriminalne organizacije i da pomaže u skrivanju osoba koje traži policija.

Marković je prilikom kontrole optužnice pred vijećem sudije Borisa Savića pojasnio da se vozila za ovakve svrhe ne iznamljuju preko rent a car agencije kao što je u slučaju Vukadinovića, već da je praksa da se koriste ukradena vozila koja izvršioci potom zapale.

Predrag Vukadinović je ranije pred SDT-om negirao krivicu za razliku od starijeg brata Janka koji se branio ćutanjem.

Optužnim aktom osim braće Vukadinović obuhvaćeni su i Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Smail Lekić, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Zeljko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A.D. i Filip Sekulić.

Policija je kao ubicu označila Marka Jovanovića, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ScepanPraviCar
Gost
ScepanPraviCar

Svi kritikuju drzavu zbog male kazne,a da je srece da pohapse sve klanove u Cg i daju im po 20 god, a ovakvima po par mjeseci da svjedoce.

Dobro&Pošteno
Gost
Dobro&Pošteno

7 mjeseci i 10 dana, uz primjerno vladanje i riječ Velibora Markovića čisto sumnjam da će Gospodin Sudija tu da cjepidlači oko ovih dva’es dana. Momak je naivno ušao u to i sad bi Vi da ispašta 12 godina u kamenolom. Prikupljao podatke? Čitaj odrastao među Špije. E sad, što mi kao Narod nemamo duhovan odnos prema omladini to je… Više »

Sigma
Gost
Sigma

Tuzilastvo sram vas bilo !

Piksi
Gost
Piksi

I sto sad?

anonimus
Gost
anonimus

I sad neko moze da ode, likvidira 5-6 ljudi, reketira nekoga za 50-100 hiljda eura, pokrade drzavu za 5-6 miliona, i ništa se nece desit. Presuda ce bit na pola godine uslovno, ako i to bude ,u stvari.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

I sada ja, otac maloljetne djece, treba da se osjećam sigurno kada šetam sa njima, kada ih puštam same u život? Svaki dalji komentar je suvišan.

Bole
Gost
Bole

Ovaj bi se u normalnoj drzavi mogao nagoditi za minimalnu kaznu od 10 godina zatvora. Nek neko posalje mail nekom predstavniku EU sa primjerima naseg pravosudja… neku tabelu: ime, slucaj, kazna… bas me zanima sta bi nasi predstavnici rekli na pitanje EU o tome.

ScepanPraviCar
Gost
ScepanPraviCar

Jes, ali ce za njegovih 8 mjeseci da slome cijelu kriminslnu grupu. Ja bih ga pustio vjeruj samo da prizna sve.

Justitio
Gost
Justitio

Milan knezevic za guranje sa policajcem (uzgred budi receno nije ga ni pomjerio) dobio 4 mjeseca, a ovaj kriminalac za pruzanje kompletne logisticke podrske kriminalnoj organizaciji za izvrsenje svirepog dvostrukog ubistva, dobio 8 mjeseci???
I onda ce pred Johanesom Hanom da se pohvale kako imaju visok procenat rijesenih krivicnih dijela iz org.kriminala!!!

sasapg
Gost
sasapg

Zahvaljujuci njemu pasce 20 opasnih ljudi, tako da…

●●●
Gost
●●●

Oce oce…

Zivizdrav
Gost
Zivizdrav

Samo nek si ziv I Zdrav

nejasno
Gost
nejasno

Molim ???
Kakvi su nam zakoni Boze dragi…

Ljuta
Gost
Ljuta

A kakvi su nam sudije..?

Dobro&Pošteno
Gost
Dobro&Pošteno

Sudije su odraz Države, njen obraz.

Leleku
Gost
Leleku

Zakoni su dobri i cak rigorozni, nego se uvjek kazna izrice na minimalnu.

Send this to a friend